BARIŞ IŞIĞI

ABONE OL
11:32 - 23/10/2020 11:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumartesi akşamı Alman 1. Televizyon Kanalı ARD’de de bir müzik programında duydum ilk kez bu ışığın adını. Almancası da çok güzel geliyor kulağa.

FRIEDENSLICHT!

İşin gerçeği tek başına o sözcük, BARIŞ; dünya barışı, tüm silah ve savaşlardan arınmış, arındırılmış bir dünya barışı, büyüleyici olan odur.

Barış!

Size de öyle gelmiyor mu?

Ama; içinde yaşadığımız şu zamanda ne kadar da uzağız o büyüleyici sözcükten.

Barış Işığı; Avusturya Televizyonu ORF’in bir girişimi olarak geçirilmiş yaşama. Almanya’da Federal İzci Dernekleri Birliği, Müslüman İzci Dernekleri Birliği ve Almanya İzcileri, Aziz Georg İzcileri, Hristiyan Alman İzcileri, Yaşlı Alman İzcileri adlı örgütlerin ortak etkinliği olarak yaşam buluyormuş.

-mişli geçmiş zaman kullandığımı fark etmişsinizdir siz de. Bilmiyorum çünkü, bu konuya ilişkin bilgi kırıntısı bile yok bende çünkü.

Bu etkinliğin merkezinde bir mum, yanan bir mum var. Bu mumun bizi çepe çevre saran karanlığı aydınlattığına inanıyorlar izciler.

Mumun çevresindeki üç yıldız; üç kitaplı dinin, Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlığın, bizi içinde yaşadığımız karanlıkta yalnız bırakmayan tanrıları arasındaki birlik anlamına geliyormuş.

İzci fularındaki düğüm, aynı zamanda dünya barışını da bir ifadesiymiş.

Barış Işığı’nın başlığın hemen altında gördüğünüz logosu dünyanın tüm uluslarının, her renkten ve her inançtan tüm insanlarının birbirlerine el uzattıklarını anlatıyormuş.

Sözün sonunu gene ve altını kalın çizgilerle çizerek Kurtarıcı ve Kurucu’ya, 20. YY ın dâhîsi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’e getirmemi hoşgörün lütfen!

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” derken O; bu BARIŞ IŞIĞI‘nı çok daha önceden yakmamış mıydı? Bir de özdeyiş vardır bizim dilimizde yanan muma ilişkin olarak.

O özdeyişte öğretmen yanan bir muma benzetilir ve der ki o özdeyiş:

“ÖĞRETMEN BİR MUMDUR. YANAR. ERİR FAKAT AYDINLATIR.”

Yanarlar öğretmenler. Erirler. Fakat aydınlatırlar.

Çünkü; öğretmenler, yanmayı göze almadan karanlıkların aydınlıklara ulaşamayacağının bilinciyle öğretmendirler.

Karanlıkları aydınlıklara çıkarmak için yanmaya değmez mi?

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.