"Baltık Denizi'nde Nükleer Parçacık Artışından Haberdar Değiliz"

"Baltık Denizi'nde Nükleer Parçacık Artışından Haberdar Değiliz"

ABONE OL
18:10 - 29/06/2020 18:10
"Baltık Denizi'nde Nükleer Parçacık Artışından Haberdar Değiliz"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsveç’in başkenti Stockholm’de yer alan nükleer ölçüm cihazlarının Cuma günü Baltık Denizi üzerinde normalden daha fazla seviyede izotoplar tespit etmesinin ardından Rusya’dan da açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Moskova’nın Baltık Denizi’nde nükleer parçacıklae tespit edilmesiyle ilgili bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Peskov “Biz son derece gelişmiş radyasyon seviyesi ölçüm cihazlarına sahibiz ve herhangi bir alarm durumu söz konusu değil. Bu bilginin nereden geldiğini bilmiyoruz” dedi.

Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Örgütü’nün yaptığı açıklamada Baltık Denizi çevresinde Cs-134, Cs-137 ve Ru-1033 izotopları tespit edildiği, ancak bunların insan sağlığını tehdit edecek düzeyde olmadığı belirtilmişti.

Örgüt yöneticisi Lassina Zerbo, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu nükleer parçacıkların geldiği tahmin edilen bölgeyi harita üzerinde göstermişti. Haritada Danimarka, Norveç, İsveç’in bir kısmı, Finlandiya ve Rusya’nın St. Petersburg şehri de yer aldı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.