Balıkesirliler Almanya`da iftar yemeğinde buluştu

Balıkesirliler Almanya`da iftar yemeğinde buluştu

ABONE OL
16:09 - 15/04/2022 16:09
Balıkesirliler Almanya`da iftar yemeğinde buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Balıkesirliler derneği bu yıl 13. kez organize ettiği ve geleneksel hale gelen iftar yemeğine, salgın öncesi olduğu gibi bu sefer de yoğun ilgi oldu. Duisburg Akkurt Düğün Salonu’nda düzenlenen ve Balıkesirliler ile Balıkesir’i sevenleri buluşturan iftar yemeğine yaklaşık 400 kişi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlahiler ile başlayan iftar yemeği İstiklal marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını iki dilde yapan Almanya Balıkesirliler Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz; “Değerli Dernek Başkanları, maddi ve manevi yardımda bulunan işadamları, değerli Basın mensupları ve bu programda emeği geçen saygıdeğer Mustafa Tipi, İsmail Bataklı ve Ali Doğru Hocalarım. Hepiniz, Balıkesirliler Derneğinin gelenek haline getirdiği 13. İftar yemeğine, hoş geldiniz ‘‘dedi ve konuşmasına şöyle devam etti.

“Kıymetli Misafirler, İslam’ın kutsal ayı Ramazan’ı bir kez daha idrak etmenin huşu ve mutluluğu içindeyiz. Bu mübarek ayı birlik ve beraberlik, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde geçirmemizi umuyorum. Günümüzde Ukrayna’da yaşanan savaş, binlerce kilometre uzakta olmamıza rağmen Almanya’daki yağ ve un gibi temel gıda sıkıntısı oluşmasına vesile olması, aklıma Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşu için verilen mücadele zamanını gelirdi. Bildiğiniz gibi derneğimizin 2022 yılı faaliyet takviminde bulunan, 17 Eylül’de Balıkesir’in kurtuluşunun 100. Yılını Almanya’da kutlayacağız. Sizleri, çocuklarımıza savaşın ne kadar kötü olduğunu anlatmamız için bu etkinliğe dahil etmemiz gerektiğini düşünerek, düzenleyeceğimiz 16. Balıkesir Kurtuluş şenliğimize şimdiden davet ediyorum.

Bu programda bizlere destek veren sizlere teşekkür eder, Cenab-ı Allah yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etmesini ve Mübarek Ramazan ayının bütün insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini diliyorum “.

Konuşma sonrası, pandemi döneminde hayatını kaybeden üyeler için dualar yapıldı ve okunan akşam ezanı ile birlikte davetliler oruçlarını açtılar.

İftar yemeğini hazırlanmasında katkıda bulunan hanımlar, iftar sofrasını donatmakta gösterdikleri maharetleriyle de takdir topladılar.   BALDER üyeleri ve dostlarının iştirak ettiği iftar daveti samimi neşeli ortamında geçti.

Düzenlenen iftar yemeği sonrası gösterilen Hacivat ile Karagöz oyunu ve Nasrettin Hoca çocukları eğlendirdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.