*** Bakan’dan Türk kökenli adaylara destek

*** Bakan’dan Türk kökenli adaylara destek

ABONE OL
20:18 - 31/07/2009 20:18
*** Bakan’dan Türk kökenli adaylara destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

Bakan’dan Türk kökenli adaylara destek

Almanya’nın Hollanda sınırındaki Aachen kentinde, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’den (CDU) belediye meclis üyeliğine aday olan Ahmet Ağırman, Cemile Giousouf ve Eyüp Özgün’e Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet’ten destek geldi

”Aachen için el ele” adlı inisiyatifi kuran turizmci Ağırman’a tam destek verdiğini belirten Bakan Laschet, ”Almanya’da İkinci Dünya Savaşı sonrasında ilk kez 3 Türk kökenli adaya Aachen’da CDU kadrosundan yer verilmiştir. Böylece Aachen tarihinde bir ilk gerçekleşmiş oluyor” dedi.

Laschet, 3 Türk kökenli adayın da seçilme şansına sahip olduklarını ifade ederek, uyumun böyle güzel bir örneğini görmekten mutlu olduğunu kaydetti.

İnisiyatifi CDU Aachen belediye başkan adayı Marcel Philipp ile beraber kurduklarını belirten Ağırman ise inisiyatifin kuruluş aşamasında Philipp’e, Aachen’da yaşayan Türklerin ve yabancıların sıkıntılarını ilettiğini ve böylece kendisine destek olduğunu belirtti.

Aachen’daki sıkıntıları bildiklerini ve belediyeye üye seçilmeleri halinde bunları çözmek için çalışacaklarını ifade eden Türk kökenli adaylar, Türklerden de kendilerine oy vermelerini istediler.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.