Bahattin Gemici`den Türk Alman dostluğu için kitap

Bahattin Gemici`den Türk Alman dostluğu için kitap

ABONE OL
21:45 - 16/05/2021 21:45
Bahattin Gemici`den Türk Alman dostluğu için kitap
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eğitimci- Yazar Bahattin Gemici, bu yeni kitabında Stefan ile Ali’nin anaokulunda bir kavga ile başlayan arkadaşlıklarını, birlikte Şeker Bayramı kutlamalarını, ardından Ali’nin Noel’i kutlamak için yaptığı girişimleri ve aile içinde yaşanan tartışmaları yalın ve akıcı bir dille anlatıyor.

Almanya’nın Herten kentinde yaşayan, şiir, öykü, araştırma konulu 17 kitabı yayımlanan ve çeşitli ödüller alan eğitimci-yazar Bahattin Gemici, Almanya’daki Türk çocuklarının Alman arkadaşlarıyla barış ve dostluk içinde birlikte yaşamalarını arzuladığını ve kitabın buna katkı sağlayacağını belirtti.

“Stefan’ın Şeker Bayramı ve Ali’nin Noel’i / Stefans Zuckerfest und Alis Weihnachten” adlı Türkçe-Almanca kitabı, önyargıları gidermek, kültürümüzü tanıtmak amacıyla yazdığını belirten Gemici, “İki tarafında birbirini yeterince tanımamaktan kaynaklanan, kökleri çok eskilere dayanan önyargıları ve korkuları var. Türkiye ve Almanya dost olması gereken iki ülkedir. Bu dostluk iki ülkenin de yararınadır.

“Çocuklar bizim geleceğimizdir; onları önyargılardan, kin, nefret ve kıskançlıktan uzak yetiştirmeliyiz.”  diyen yazar Bahattin Gemici kitabın içeriği hakkında şunları söyledi:

“Kitabın kahramanları Ali ile Stefan her türlü önyargıdan uzak, saf ve temiz çocuk kalpleri ile dostluk köprüleri kurarak bizlere örnek oluyorlar. “Stefan’ın Şeker Bayramı ve Ali’nin Noel’i” kitabı ile çocuklarımızın önyargıları aşarak arkadaşlıklar kurmalarını ve aileleri de birbirlerine yakınlaştırmayı hedefledim.

Stefan ile Ali’nin anaokulunda bir kavgayla başlayan arkadaşlığı okul yıllarında da devam ediyor. İkisi de ilkokul üçüncü sınıfa gidiyor ve aynı sırayı paylaşıyorlar; birlikte ders çalışıyor, boş zamanlarını birlikte geçiriyorlar. Bir gün Stefan, Şeker Bayramı’nın ilk günü ailesine haber vermeden gizlice Ali’nin evine gidiyor. Evdeki bayramlaşmadan sonra Ali’yle birlikte Türklerin evlerini ziyaret ediyor; el öpüyor, şeker ve para topluyor.

Şeker Bayramından kısa bir süre sonra her yerde Noel hazırlıkları başlıyor. Ali de Stefan gibi Noel’i kutlamak; evlerine çam ağacı almak, ağacın altına hediye paketleri koymak istiyor. Ali’nin anne babası; “Oğlum biz Müslümanız, Noel Hıristiyanların bayramı. Biz sadece kendi bayramlarımızı kutluyoruz,” diyor ama Ali Noel’i kutlamak için diretiyor.”

Türkçe ve Almanca yayımlanan 120 sayfalık kitap ressam Sıla Zeynep Değirmenci tarafından resimlendi. 12,80 avroya satışa sunulan kitabın isteme adresi şöyle:

Exil Verlag,  Postfach 13 20, 45761 Herten   ISBN: 3-938836-07-5

Yazarla iletişim [email protected]

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.