AY`A GİTMEK İSRAFTIR, GÜNAHTIR!

ABONE OL
17:34 - 12/02/2021 17:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Astronotların giysilerini bile faizle borç bulamazsa alamayacak bir ekonomiden bahsediyorum. Ayçiçek yağının bile aydan gelmiş gibi fiyatlarla tüketildiği, tarımı yetersiz bir ülkeden bahsediyorum.

Gırtlağa kadar borç içindeyken, tatile Bodruma gitmek kadar gereksiz bir iş.

Ayın başını getiremeyen bir ekonomi yönetiminin, ayın başına inmeyi hesaplamaları ne kadar gereksizdir. “Biz gitsek, üç ay maaş ödeyemezsiniz “diye anlatılan bir ekonomi.

Birde sert iniş diyorlar, hani aya düşmenin Arapçası!

Düne kadar teknolojiye günah gözüyle bakan bazı yobazlarında desteklediği bir zihniyet.

Aya ilk “düşüşte “ezan sesi çıkartan bir cihaz bırakırlar yörüngeye.

Boş işler, boş hesaplar. Borç bulamadığında yılda üç beş sefer dövizin fırladığı bir ekonomi aya gitmeyi düşünemez. Kısacası aya gitmek, zenginliğe benzer;

Boğazda yalı, kapıda son model bir araba olmalı. Birde yat alsak, komşulara ayıp oluyor diyebilmelisin. Gecekondunun bahçesine havuz inşaatı kadar gereksiz bir iştir, borçlu ekonomilerin uzay hesapları. Gören gözüyle güler adama.

Şimdi AKP kadrolarında, kendi parası ile ay yolculuğu yapacak onlarca kişi vardır. Haksız kazandığını üst üste koysun, buradan aya kadar yol olur. Gitsin o insanlar aya, kendi paraları ile yapsın bu harcamaları. Bizde kısıtlı, hatta borç olmasa dönmeyen bir bütçeden aya yolculuk harcaması yapamazsınız.

Üniversite değil ki kafanıza göre rektör atayasınız. Bu ay yolculuğu, Milletin hakkını harcayamazsınız. Binlerce insan işe alıp, senelerce yurt dışını kopya etmekle olmaz bu işler. İşe aldığınız insanlarında en az yarısı cemaatlere yakın insanlar olacaktır. Geçmişte bunlar oldu. Yüz bine yakın kişi cemaat önderinin sayesinde işe, okula yerleştirildi. Şimdide olacaktır.

Bilimden uzak, eğitimli insanları eleştiren ve imam hatip mezunlarını işlere yerleştirmeye çalışan insanların da olduğu bir kadronun ne işi var uzayda. Bu sizin ufkunuzu aşar. Boşa bütçe harcamayın. Sadece yeni kadrolara iş imkânı sağlar ve bu kadrolarda çoğunlukla tanıdıklarınız olacaktır.

Teknoloji Arapça gibi tersten okunmaz. Baştan başlayacaksın, bu da eğitimden ve bilimden geçer. Dindar nesilden bahsedenlerin işi değildir. Saray yap, cami yap. Misvak tozundan diş macunu filan yap. Ne işin var uzayda.

Uzaya çıkacağız derken bile Rabia işareti yapanların, ufku yetmez bu işe. Daha dün televizyona bile günah diyen yobazların, uzaya çıkma fikrini de alkışlamaları çok acayip.

Önce borçları sileceksiniz. Faiz çıkmazından kurtulmayan bir ülkenin uzayla işi olmaz. Tarımı geliştirmeyi bile beceremeyip ithal ürünlerle sorun çözdüğünü zanneden bir yönetimden bahsediyorum. Ayçiçek yağı pahalı, ithal edelim. Soğan patates zamlandı yurtdışından alalım diye çözümler geliştiriyorlar. Tarımda üretimi desteklemek bile akıllarına gelmezken, uzay yolculuğu da nerden çıkıyor.

Milleti dinlemeye, izlemeye ve orduya kumpas kurmaya harcanan para ve zaman aklınıza gelsin. İşte bu varlıklar uzay çalışmalarına gitse biz şimdi Mars ta su bulmuştuk bile. Eski hoca efendilerinin yaptıklarını göremediler zamanında. Cemaate verdikleri desteği bilim kuruluşlarına vermiş olsalardı zaten biz ayda koloni kurmuştuk bile.

Son 20 yıla bakınca geri kalmamızın tek sebebi AKP’dir.

AKP ve paralel oluşumlarıdır.

AKP ve beraber yürüdükleridir.

30-40 senelik bir ekip ve aynı hikayeler. İhtiyarlamış bir kadro. Ufku bitmiş değil, ufku zaten olmayanların oluşumu. 5-10 kişi bir araya gelmiş, diploma ya da bilginin önemli olmadığı bir ekip. Yarısının tek “yeteneği “, Fetullah Gülen tarafından övülecek bir mertebeye “Allah’ın izni “ile gelmiş olmalarıdır.

Kısacası faizle borç alıp uzay çalışması yapmak, gecekondu bahçesine olimpik havuz inşaatına benzer. Havuzu dolduracak suya bile gücünüz yetmeyecektir!

Aya yolculuk için elin “gavurundan “faizle borç dilenmek israf ve günahtır. AKP bugüne kadar borçları silip ekonomiyi düzeltmekle değil de faizle borç alıp harcadıklarıyla övünen bir parti olmaktan ileri gidememiştir. Ufku olmayanın, uzayla işi de olmaz!

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.