Avustralya'da ilk koronavirüs ölümü

Avustralya'da ilk koronavirüs ölümü

ABONE OL
10:58 - 01/03/2020 10:58
Avustralya'da ilk koronavirüs ölümü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avustralya’da yeni koronavirüsten ilk can kaybı yaşandı.

Avustralya Perth Eyaleti Sağlık Şefi Andrew Robertson, yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) nedeniyle ilk ölümün yaşandığını duyurdu.

Robertson, yaşamını yitiren kişinin Japonya’nın başkenti Tokyo yakınlarındaki Yokohama Limanı’nda karantinaya alınan ‘Diamond Princess’ adlı yolcu gemisinde koronavirüse yakalandıktan sonra Avustralya’da tedavi altına alınan 78 yaşındaki bir erkek hasta olduğunu söyledi.

Robertson, “Genel toplum ya da personel için risk yok” diyen diyerek ölen kişinin eşinin de aynı hastanede tedavisinin sürdüğünü, kadının durumunun stabil olduğunu bildirdi.

Avustralya, Yokohama Limanı’nda karantinaya alınan yolcu gemisinde bulunan 164 vatandaşını tahliye etmişti. Darwin yakınlarında Howard Springs’teki kampta karantinaya alınan Avustralyalıların 9’unda virüse rastlandığı açıklanmıştı.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.