Avustralya ve Hollanda’dan Rusya’ya Karşı Ortak Dava

Avustralya ve Hollanda’dan Rusya’ya Karşı Ortak Dava

ABONE OL
13:27 - 14/03/2022 13:27
Avustralya ve Hollanda’dan Rusya’ya Karşı Ortak Dava
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avustralya ve Hollanda, Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağın 8 yıl önce düşürülmesiyle ilgili ortak dava açma kararı aldı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ve Dışişleri Bakanı Marise Payne, yaptıkları açıklamada, 38’i Avustralyalı toplam 298 kişinin hayatını kaybettiği olaydan Rusya’nın sorumlu olduğunu ve Hollanda’yla,Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu’nda Rusya’ya karşı ortak yasal sürecin başlatıldığını açıkladı.

Marise Payne, 2018 yılından bu yana ulaştıkları kanıtların uçağın düşürülmesinden Rusya’nın sorumlu olduğunu gösterdiğini ve Hollanda’yla aldıkları ortak kararın, gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin sağlanması için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesi’nin 84’üncü maddesi kapsamındaki ortak dava, bireysel cezai sorumluluklarından dolayı Hollanda’da dört zanlının yargılandığı cinayet davasından ayrı görülecek. Cinayet davasının da bu yıl sonlanması bekleniyor.

MH17 sefer sayılı uçak, 17 Temmuz 2014’te Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a uçarken, uluslararası müfettişler ve savcıların tespitlerine göre Ukrayna’nın doğusundan atılan Rus yapımı bir füzeyle vuruldu.

Avustralya ve Hollanda, Rusya’dan tazminat ve özür talep etmişti. Moskova hükümetiyse iddiaları reddetmişti.

VOA tarafından geçilen Avustralya ve Hollanda’dan Rusya’ya Karşı Ortak Dava haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Avustralya ve Hollanda’dan Rusya’ya Karşı Ortak Dava haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Avustralya ve Hollanda’dan Rusya’ya Karşı Ortak Dava haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.