Avrupa’da Sıcak Hava Dalgası

Avrupa’da Sıcak Hava Dalgası

ABONE OL
19:02 - 18/07/2022 19:02
Avrupa’da Sıcak Hava Dalgası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Sıcak hava dalgası Avrupa’nın birçok şehrini etkisi altına alırken, İngiltere’nin başkenti Londra’da hava sıcaklığının bugün 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

Londra’da sıcak hava dolayısıyla bugün bazı tren seferleri iptal edildi ve metro seferleri yavaşlatıldı. Bazı okullar online eğitime geçerken, özellikle kronik hastalıkları olanların evlerinden çıkmamaları ve seyahat etmemeleri tavsiye edildi.

İngiltere genelindeki hava sıcaklığının 2019 yılında Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde kaydedilen 38,7 dereceyi aşacağı tahmin edilirken, İngiliz hükümeti “ulusal acil durum” uyarısında bulundu.

Hükümet koordinasyonundan sorumlu Bakan Kit Malthouse BBC radyosuna verdiği demeçte “Önümüzde zor bir 48 saat var” dedi.

Chester’daki hayvanat bahçesi iki günlüğüne kapanacağını açıklarken, Londra Hayvanat Bahçesi ve Whipsnade Hayvanat Bahçesi birçok hayvanın “serin bölgelere” çekileceğini duyurdu.

Bazı fabrikalar da kaynakçılık gibi en sıcak işlerde çalışan işçilerin hastalanmasını önlemek için de çalışma saatleri öne çekildi.

İngiltere Sağlık Güvenlik Ajansı (UKHSA) bugün ve yarın için İngiltere’ye yönelik sağlık uyarısını 4. seviyeye yükseltti.

İngiltere Meteoroloji Ofisi 4. seviye uyarıyı ulusal acil durum olarak tanımlıyor ve sıcak hava dalgasının “etkilerinin sağlık ve sosyal bakım sisteminin dışına taşacak kadar şiddetli ve/veya uzun süreli olduğu durumlarda kullanılıyor. Bu seviyede, hastalık ve ölümler sadece yüksek riskli gruplarda değil, zinde ve sağlıklı kişiler arasında da görülebildiğini” belirtiyor.

Portekiz, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde ise sıcak hava nedeniyle orman yangınları meydana geliyor.

VOA tarafından geçilen Avrupa’da Sıcak Hava Dalgası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Avrupa’da Sıcak Hava Dalgası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Avrupa’da Sıcak Hava Dalgası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.