AVRUPA, TÜRK SİYASETÇİLERİNİ KISKANIYOR!

ABONE OL
20:21 - 07/10/2021 20:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Böyle seçmeni Avrupa bulamaz da onun için ….

Ne yaparsan yap oy verecek seçmen kitlesi bu kadar fazla olamaz Avrupa da. Yağa zam gelsin oylar artıyor. Benzine zam, daha da “kırbaçlıyor” seçmeni.

Emekli maaş bağlama oranı neredeyse %50 düşmüş, emekli seçim zamanı en erken gidiyor sandığa. Bir emekli maaşı 2 bin TL civarından başlıyor. Daha düşük alanda var. Yaklaşık 200 Euro aylık maaş sizin anlayacağınız. Evet evet yanlış değil, Avrupa da cins bir köpeğe harcadığınız aylık bakım aşı beslenme giderini, biz burada emekliye veriyoruz.

Bir emekli maaşı ile değil geçinmek, sürünmek bile imkânsız bizim Memlekette. Fakat sürüne sürüne yine de gidiyor sandığa.

Enflasyon karşısında ezilen asgari ücretli desen, oda gidiyor seçim sandığına.

Ev hanımı deseniz, eşinden aldığı mutfak bütçesini daha rahat yetiştirebilmek için 28 çeken şubat ayının gelmesini bekliyor dört gözle. Hiçbir sosyal güvencesi yok, eşi emekli olsa sürünecekleri günleri aklına bile getirmeden yaşıyor.

Seçmenin büyük çoğunluğu yoksulluk sınırında. Yine de seçimlere katılma oranı %90 a yakın. Avrupa bizim siyasetçileri kıskanmasında ne yapsın.

Partiler mi?

Kimi “Laiklik” ten başka bir şey bilmiyor, Atatürk’ün siyasi mirası ile geçiniyor, kimi de “Ezanlar susmaz “diyerek devam ediyor yoluna. Ekonomi üzerine veya ülkenin kalkınması için planları olanı görmedim, duymadım. Liderler koltuğa oturunca geberene kadar, ya da altına sıçana kadar yerinden kalkmıyorlar. Bizimkiler hep görev başında ölümü bekliyor!

Bir kısım liderlerde dönekliğe alışmış, güçlü partilerin dümen suyunda yalancı kabarcıklar çıkartarak gemiye gidiyor görüntüsü veriyor.

Bu son cümleyi anladıysanız, bende çok sevdim okuyunca.

Kısacası sözünden dönsen de döneklik etsen de kandırılsan da oy alıyorsun bizde. Hem de ne oy!

Peki “Hak etmeden alınan oy haram” mıdır?

Diyanete Lades çekişmek haram mıdır deyince;

“Taraflardan bir kimsenin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf karşılıksız olarak kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır.” diyor.

Demek ki hak etmeden kazanmak, harammış.

Şimdi soralım AKP genel başkanına;

Seçimlerde size verilen oyu hak ettiniz mi yoksa haram mıdır?

Peki ya muhalefet …

Oda hak etmeden oy alıyor, onun oyu da haramdır bence.

Kimi etnik köken, kimi Cumhuriyet, kimi Milliyetçilik ve kimi de siyasal İslam’ı ön planda tutuyor. Seçmen de çalışmalara değil de söylemlere göre oy veriyor. Siyasi düşüncesi kime yakınsa ona basıyor mührü. Kısacası bizde seçmen o kadar zordaki, bir gün sonrasına bile bakmıyor. Geleceği düşünmekte neymiş, akşama çorba parası yok cebinde!

İşte bizim durum bu. Avrupa bizi kıskanıyor diyenlere neyimizi kıskanacaklar ki diye karşı çıkıyordum. Şimdi haklı çıktılar. Bizim seçmenleri görünce Avrupa şanslı siyasetçilerimizi kıskanıyor ….

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.