*** ”Avrupa kapılarını kapatmış durumda”

*** ”Avrupa kapılarını kapatmış durumda”

ABONE OL
16:34 - 29/04/2009 16:34
*** ”Avrupa kapılarını kapatmış durumda”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Avrupa kapılarını kapatmış durumda”

Alman Sol Parti Hamburg eyalet meclisi üyesi Mehmet Yıldız, Avrupa ülkelerinin uyguladığı göç politikalarını eleştirdi

Hamburg’un Altona semtinde bulunan Theodor-Haubach-Schule adlı okulda düzenlenen "7 Haziran Avrupa seçimlerine doğru" toplantısına katılan Yıldız, "Sınır güvenlik birimleri kaldırılmalı. Avrupa’da 11 Eylül’den sonra göç politikaları daha da sertleşmiştir. Avrupa, göçmenlere kapılarını tümüyle kapatmış durumda" dedi.

Yıldız, Avrupa ülkelerinin göçmenlere kapılarını açması gerektiğini ifade ederek, "Avrupa sınırlarında on binlerce insan ölmektedir. Demokrasinin beşiği olarak kabul edilen Avrupa’daki söz konusu göç politikaları ilkel düzeydedir. Avrupa göç ve iltica politikalarını gözden geçirmeli. Avrupa’nın gelecekte yeni göçmenlere daha fazla ihtiyacı olacaktır" diye konuştu.

  Almanya’da 3 milyonun üzerinde "kaçak" insanın yaşadığına dikkati çeken Yıldız, bu kişilere de iş, eğitim ve oturma hakkının verilmesi gerektiğini savundu.
     Avrupa Adalet Divanı tarafından alınan "vizesiz dolaşım" kararına Almanya’nın uymamasını da eleştiren Yıldız, şunları söyledi: "Almanya kesinlikle bu karara uymalı. Vize olayının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Göçmenler bu toplumun bir parçası olarak kabul edilmeli. Sahip oldukları haklar göçmenlere verilmeli. Aynı zamanda onlara yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanınmalı. Evlilik ya da aile birleşimi yoluyla Avrupa ülkelerine gelmek isteyenler için dil zorunluluğu kaldırılmalı. Bunlar sağlanmadığı sürece demokratik bir Avrupa’dan ve AB’den söz edemeyiz."

Yıldız ayrıca, Türk kökenli Alman vatandaşlarına 7 Haziranda yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimi için sandık başına gitmeleri çağrısında bulundu.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.