Avalon: 30 yeni havayolu pazara girmeyi planlıyor

Avalon: 30 yeni havayolu pazara girmeyi planlıyor

ABONE OL
14:17 - 16/02/2021 14:17
Avalon: 30 yeni havayolu pazara girmeyi planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ancak tünelin sonunda ışık göründü. Yatırımcılar korona sonrası için dünya hava ulaşım piyasasını yeniden düzenlemek istiyorlar.

Ağır maliyetlerden arınmış, hafiflemiş işletmecilik/ sıkı dokunmuş bir uçuş ağı/uçağın en yüksek şekilde optimize edilmiş uçuş saat süresi yeni trend olacak.

Şimdi bir havayolu kurmanın zamanı mı?

Görünüşe göre evet.

Eşi görülmemiş krize rağmen, yaklaşık 30 yeni havayolu pazara girmeyi planlıyor.

Planlanan start-up’lara sayısı ger gün artıyor. Pazarlar boşluk kabul etmiyor.

Amerikalı girişimci David Neeleman, Morris Air, Jet Blue Airways, West Jet ve Azul ile piyasaya şimdiden dört tanınmış havayolunu piyasaya sürmüştü – şimdi Breeze Airways ile beşinci uçak şirketini uçurmaya başlıyor.

Uçak kiralama uzmanı Avolon’un hazırladığı bir listeye göre dünya çapında 30’a yakın yeni havayolu şirketi ilk uçuşuna hazırlanıyor.

Yeni bir şirket kurmak için iyi bir zaman

Uçak kiralama şirketi Avalon’un başkanı Donal Slattery, “hareket ve piyasalardaki döngü yeniden başlıyor, belki zaman alacak, ancak piyasalardaki çöküşten sonra yeni kazananlar olacak. Önümüzdeki yıllarda en çok büyüyecek olanlar start-up lar olacağını tahmin ediyorum“ diyor…

Yeni uçak şirketleri öncelikle kısa ve orta mesafeli güzergahlara odaklanacaklar.

Ayrıca, yeni kurulan şirketler için ucuz uçaklar, kalifiye personel ve pilotların yanı sıra uygun kerosin fiyatları sayesinde pazara giriş koşulları o kadar da zor olmayacak.

Ek olarak, ivedilikle müşterileriye ihtiyacı olan havalimanları bazı konularda çok yardımcı ve teşvikçi olacağı biliniyor.

Bunun yanında tanınmış havayolları da yeni havayolları kuruyor. Örneğin Flyr ile pazara yeni bir düşük maliyetli havayolu getirmek isteyen Norwegian sadece bir uygulama üzerinden rezerve edilebilecek.

Aynı durum Lufthansa için de geçerli: Eurowings Discover ile uzun mesafeli uçuşlar başlatan LH yakında bazı süpriz çalışmaları olabilir. (Tourexpi)

Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.