ATSO turizmi kurtarmak için 20 günlük seferberlik öneriyor

ATSO turizmi kurtarmak için 20 günlük seferberlik öneriyor

ABONE OL
16:06 - 24/02/2021 16:06
ATSO turizmi kurtarmak için 20 günlük seferberlik öneriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çetin, turizm, hizmet sektörü, kalabalık işyeri çalışanları gibi öncelikli kesimlerde aşılamanın hızla tamamlanması gerektiğini söyledi.

ATSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, elektronik ortamda gerçekleşti. ATSO Başkanı Davut Çetin, mecliste oda faaliyetlerinin yanı sıra, kent ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın il vaka sayılarını yayımladığını, önlemlerin illerdeki vaka sayısına göre belirleneceğini belirten Davut Çetin, şöyle dedi:

“Şu günlerde virüsün mutasyonu, Güney Afrika virüsü gibi türleri gündemde. Bu virüs hem hızlı yayılıyor, gençleri de etkiliyor. Artık biraz daha sabırlı olalım, aşılama tamamlandığında inşallah önümüzdeki aylarda normale döneceğiz. Bildiğiniz gibi artık önlemlerde vaka sayısına göre il düzeyinde karar verilecek, iller düşük risk, orta risk, yüksek ve çok yüksek risk gruplarına ayrılacak, düşük riskli illerde önlemler gevşetilecek.”

‘TURİZM SEZONUNA KADAR BU SAYIYI DÜŞÜRMELİYİZ’

Sağlık Bakanlığı verilerine göre en yüksek vaka bölgesinin Trabzon, Rize, Giresun gibi Karadeniz illeri, en düşük vaka bölgesinin ise Mardin, Hakkari gibi Güneydoğu illeri olduğunu aktaran Çetin, “Antalya’da vaka oranı 100 binde 78 düzeyinde, yani beklediğimizden daha yüksek. Bu veri Ankara için 35, İstanbul için 60, İzmir için 44 olarak açıklandı. Antalya 78 ile yüksek risk grubuna giriyor. Bu konu ticaret ve turizm için de hayati bir konudur. 20 gün seferberlik ilan ederek turizm sezonuna kadar bu sayıyı hızla düşürmemiz gerekiyor. Korona mücadelesinde ne kadar başarılı olursak normal hayata o kadar hızlı döneriz. Dolayısıyla herkese, hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Aşılamanın da hızla tamamlanmasını bekliyoruz. Antalya’da henüz 65 yaş üzerinde aşı devam ediyor. Turizm, hizmet sektörü, kalabalık işyeri çalışanları gibi öncelikli kesimlerde aşı hızla tamamlanmalıdır.”

ATSO turizmi kurtarmak için 20 günlük seferberlik öneriyor

ÖZEL SEKTÖRE AŞI İTHALATI İZNİ

TOBB Turizm Meclisi toplantısında seyahat acentaları temsilcilerinin bakanlığın onay vereceği aşıların ithal edilmesinin ve isteyenin özel sağlık kuruluşlarında ücretini ödeyerek aşı olması önerisinde bulunduğunu hatırlatan Davut Çetin, “Bu imkân verilse aşı ithalatı mümkün olabilir mi bilmiyorum, olabilse aşılama daha hızlı olurdu. Özel sağlık kuruluşları ücretli Covid testleri yaptılar, aynı şekilde aşıyı da yapabilirler. Korona mücadelesinde ne kadar başarılı olursak normal hayata o kadar hızlı döneriz” dedi.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen ATSO turizmi kurtarmak için 20 günlük seferberlik öneriyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ATSO turizmi kurtarmak için 20 günlük seferberlik öneriyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ATSO turizmi kurtarmak için 20 günlük seferberlik öneriyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.