ATGB’den İslamcı teröre kınama

ATGB’den İslamcı teröre kınama

ABONE OL
19:32 - 03/11/2020 19:32
ATGB’den İslamcı teröre kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) Fransa ve Avusturya’daki İslamcı terör saldırına ilişkin bir kınama mesajı yayınladı. Laiklik vurgusu yer alan ATGB‘nin mesajında Avrupa’yı kana bulayan İslamcı terörün hiçbir mazereti olamayacağına dikkat çekildi.

Avrupa’daki Türkiye kökenli gazeteciler kıtada peş peşe meydana gelen İslamcı terör saldırılarına yönelik bir basın açıklaması yaptılar. Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) çatısı altında örgütlenen gazeteciler kınama mesajında “Terörün ‘ama’sı, ‚fakat’ı olmaz“ vurgusu yaptılar ve laiklik ilkesini esas aldıklarını bildirdiler.

ATGB’den yapılan basın açıklaması şöyle:

“Önce Fransa’daki kafa kesme ile gündeme gelen radikal İslamcılar dün akşam da Avusturya sokaklarını kana buladılar. Din adına sokaktaki masum insanları hedef alan, bu yolla Avrupa’da korku salarak baskı kurmaya çalışan İslamcı gruplara,  bu kıtada yaşayan sağduyulu tek bir kişi bile hak veremez.

Bu vahşetin hiçbir mazereti, gerekçesi olamaz.  Kimse kınarken yanına bir de  “Ama-Fakat” ekleyerek bahane arayamaz.

“HERKES TARAFINI BELİRLEMEK ZORUNDA”

Irkçılarla İslamcıların dans pistine dönüşen Avrupa’da artık herkes safını belirlemek zorundadır.

Dinin daha fazla siyasete alet edilmemesi için, Avrupa’da görev yapan Türkiye kökenli gazeteciler olarak laiklik ilkesini en başa koyuyor, kamu yönetimi ve kurumlarında dinin bir yeri olmadığını bildiriyoruz.

MÜSLÜMAN GÖÇMENLERİN DURUMUNU ZORLAŞTIRIYOR

Din adına yaşanan bu vahşet  Müslüman göçmenlerin durumunu içinden çıkılmaz bir hale getirirken, Avrupa’da son dönemde palazlanan aşırı sağcıların da elini güçlendiriyor.

Gerekçesi ne olursa olsun Avrupa’daki tüm Müslüman göçmenlerin İslamcı terör saldırılarına karşı güçlü bir ses çıkarması ve “Bu gözü dönmüşlerle bizim işimiz olmaz” demesi gerekiyor. Ancak ne yazık ki, şu saate kadar Avrupa’daki güçlü İslami kuruluşlardan hiçbir mazeret ve bahaneyi önüne eklenmemiş gerçek bir kınamayı neredeyse hiç duyamadık.

KINAMA METNİNE “MAZERET” EKLENEMEZ

Macron-Erdoğan gerginliği, Doğu Akdeniz meselesi, karikatürler… Bunların hiçbiri bu vahşeti haklı çıkaramaz, kınama metinlerinin içine de “mazeret” ya da “mağduriyet” olarak eklenemez.

İslamcı teröristlere karşı net tavır ile Avrupa’da hedeflenen kaos ortamına, provokasyona hep beraber “dur” diyebiliriz.

Fransa ve Avusturya’da olanlar Avrupa’yı önümüzdeki günlerde çok daha zor günlerin beklediğine de işaret ediyor.

Avrupa’daki hikâyemizde yaşadığımız ülkelerin halkları ile birlikte hem ırkçıların hem de İslamcıların kışkırtmalarından uzak, siyasi çekişmelere alet olmadan, dostluk, barış, hoşgörü içinde bir yaşam için terör nereden gelirse gelsin kınıyor, kanlı saldırı kurbanlarını saygıyla anıyoruz.“

ATGB HAKKINDA

23 Şubat 2002 tarihinde kuurlan ATGB, İrlanda’dan Danimarka’ya, Fransa’dan Almanya’ya, İngiltere’den Avusturya’ya, İtalya’dan Belçika’ya dek fahri üyeleri de dahil olmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Usta fotoğraf sanatçısı Mehmet Ünal ve usta gazeteci Gürsel Köksal, kuruluşundan bu yana ATGB’ye emek veren yöneticileri arasında yer alıyor.

Onur üyeleri arasında merhum karikatürist Turhan Selçuk, bilim kadını Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, gazeteci yazar Altan Öymen, bilim adamı Prof. Dr. Faruk Şen, gazeteci-yazar Yüksel Pazarkaya, gazeteci- yazar Doğan Hızlan’ın yer aldığı ATGB, mesleki dayanışma ve fikir alışverişi temelli, medya alanında kültürel ve sosyal etkinlikler üreten bir örgüt.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi ile ile birlikte, çalışmalarını ağırlıklı ola-rak bir alanda yoğunlaştırmak ve o noktaya konsantre olmak zorunda kaldı: Muhalif sese baskıyı arttıran iktidarın kıskacındaki tutuklu gazetecilerin serbest bırakılma ve basın ve ifade özgürlüğü mücadelesi.

Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğüne yönelik ağır saldırılar o günden bu yana tırmanırken, kurucu üyelerinden o dönemki Cumhuriyet gazetesi Okur Temsilcisi Güray Öz de tutuklamalardan nasibini aldı. Trajikomik suçlamaların yer aldığı Cumhuriyet gazetesi davasında, Güray Öz 9 ay sonra ise tahliye oldu.

AVRUPA’NIN SEKİZ NOKTASINDA TEMSİL EDİLİYOR

Berlin, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW), Rheinland-Pfalz, Bavyera, Belçika, Avusturya, İrlanda, Türkiye olmak üzere  Avrupa’nın sekiz noktasında yer alan ATGB temsilcilikleri şöyle:

Berlin, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW), Rheinland-Pfalz, Bavyera, Belçika, Avusturya, İrlanda, Türkiye.  Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB)‘nin çalışmaları hakkında www.atgb-press.eu web sitesinden bilgi alınabilir.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.