Atatürk Kupası Berlin`de yeniden yapılacak

Atatürk Kupası Berlin`de yeniden yapılacak

ABONE OL
00:46 - 12/02/2022 00:46
Atatürk Kupası Berlin`de yeniden yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin`de devlet ve millet elele vererek Atatürk Kupası’nın yeniden yapılmasını karara bağladılar.

Korona salgını nedeniyle iki yıldır yapılamayan Atatürk Kupası’nın bu yıl içinde gerçekleştirilmesi için Berlin Türk Spor Merkezi`nin düzenlediği toplantıda bir araya gelen Türk spor kulüpleri temsilcileri Atatürk Kupası’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile birlikte gerçekleştirilmesini planladılar.

Berlin Türk Spor Merkezi`nin düzenlediği toplantıya Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök de katıldılar.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Atatürk Kupası’nın Almanya genelinde gerçekleşmesi için tüm başkonsoloslukların da destek vereceğini belirtti.

Berlin Türk Spor Merkezi Başkanı Rauf Çakır, Atatürk Kupası’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile birlikte gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtip, Atatürk Kupası’nın Almanya çapında organize edilmesi için Berlin Büyükelçiliği`nin himayesine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Berlin`de farklı amatör liglerde oynayan futbol kulüpleri temsilcilerinin hazire bulunduğu toplantıda konuşan Büyükelçi Ahmet Başar Şen, „Korona salgınına dikkat etmeliyiz ve hafife almamalıyız.  Berlin’de başkonsolos olarak görev aldığı dönemde de Atatürk Kupası’nın gerçekleşmesine destek verdik. Bizim görevimiz Almanya’daki vatandaşlarımızın iyi olmaları, refah içeresinde olmaları ve sıkıntıyla karşılaşmamaları. Vatandaşlarımızın anavatanla bağlarının korunması da öncelikli hedeflerimizden biri. Ama aynı zamanda bu ülke insanları ile birlik ve beraberlik içinde olmalarını da diliyoruz “ dedi.

“Türkçe ve Türk Kültürü önemli”

Büyükelçi sporun Almanya’daki Türk vatandaşlarının Türkiye ile bağlarının kopmaması için önemli alanlardan biri olduğuna belirtti. Bu bağlamda Türkçe’nin de önemine değinen Şen, „Bunun en önemli şartı, dilin korunması. Aile içinde dilin korunması ile Türkçeyi iyi konuşmaları ve geldikleri ülkenin kültürüyle bağlarını kopartmamaları önemli. Türkçe’nin korunması ve yeni nesle aktarılmasının belli yöntemleri var. Okullarda Türkçe eğitim bunlardan biri. Bu konuda pedagoglar da anadilini iyi bilen çocukların ikinci dili de çok iyi öğrendiklerini söylüyor. Dilin korunmasının yöntemleri arasında spor da yer alıyor. Birlikte yapılan spor sırasında çocuklara kültürel özellikleri aktarabilirsiniz. Spor kulüplerinin bu girişiminin değerine inanıyorum. Başkonsolos olarak görev aldığım dönemde destek vermiştim. Bundan sonra da destek vereceğim “dedi.

“Hizmet için buradayız, destekleriz”

Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök de yaptığı konuşmada, Berlin`de tüm vatandaşlara hizmet vermek için bulunduklarını belirtip, Başkonsolosluk kapısının tüm vatandaşlara her zaman açık olguna işaret etti.

Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök, „Berlin Türk Spor Kulüplerinin Atatürk Kupası’nın yeniden yapılması girişiminde bulunması çok sevindirici bir karardır. Başkonsolosluk olarak pandemi koşulları çerçevesinde gerekli desteği vereceğiz“ dedi.

Fotoğraflar: Münir Bağrıaçık

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.