Aşılama sonrası Türkiye nefes alacak

Aşılama sonrası Türkiye nefes alacak

ABONE OL
00:26 - 07/04/2021 00:26
Aşılama sonrası Türkiye nefes alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Valisi Ersin Yazıcı aşılama sonra Türkiye’nin daha rahat nefes alacağını belirtti.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte esnaf odaları başkanlarıyla yeniden bir araya geldi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Vali Yazıcı, önümüzdeki sürecin turizm ve Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Vali Yazıcı şunları kaydetti.

‘’Önümüzdeki birkaç ay içerisinde aşılamayı büyük oranda gerçekleştireceğiz. Bu beladan kurtulmak için aşılama şart. Aşılama sonrası ülke olarak hep birlikte rahat bir nefes alacağız. Ülke olarak tek başına bizim aşılama yapmamız bir şey ifade etmiyor. Tüm dünyada özellikle yakın çevremizdeki ülkelerde aşılama hızlı bir şekilde gerçekleştirilmeli. Bu süreçte çok zorlandık, çok sıkıntıdayız. Özellikle esnaf olarak sizler sıkıntıdasınız. Bunun farkındayız.”

Kendimizi Pandemi Sonrasına Hızlıca Hazırlamalıyız

Antalya’nın Türkiye’nin çok özel şehri olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’Antalya her yönüyle özel bir şehir. Ülkemizin turizm gelirlerinin üçte biri bu şehirden elde ediliyor. Turizmin olmadığında herkesin işi olumsuz etkileniyor. Turizm şehirdeki bütün sektörleri etkiliyor. Yüzbinlerce çalışanı var. Dolayısıyla pandemi inşallah kısa bir süre içinde bitecek. Şehir olarak kendimizi pandemi sonrasına en iyi şekilde hazırlayarak turizmde diğer merkezlere göre öne çıkmalıyız.”

Pandemiye karşı alınan yeni tedbirlerin en kısa zamanda etkisini göstermesini ümit ettiğini belirten Vali Yazıcı, ‘’Halkımız son zamanlarda tedbirlere çok uymuyor. Vatandaşlarımızın psikolojisi ve ekonomisi bozuldu. Pandemi dönemiyle birlikte hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Pandemi döneminde hiçbir şeyin tadı yok. Attığınız her adımda pandemi riski var’’ dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Dere de, pandemi salgınını da birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağını söyledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.