Artırılmış Gerçeklik (AR) Pazar Büyüklüğü

Artırılmış Gerçeklik (AR) Pazar Büyüklüğü

ABONE OL
16:00 - 18/06/2021 16:00
Artırılmış Gerçeklik (AR) Pazar Büyüklüğü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

AR’de dış mekan navigasyonunda “Turizm Sektörü” ön plana çıkıyor. “Sağlık Sektörü” AR’de en hızlı büyümesi beklenen sektör. Artırılmış Gerçeklikte (AR) Lider “Oyun Pazarı”. Oyun pazarında Avrupa’da öne çıkan ülke ise Almanya. Bölge olarak “Asya Pasifik” bölgesel pazarının dönem boyunca en yüksek yıllık bileşik büyüme oranı kaydetmesi bekleniyor. Alışverişte AR’de “satın almadan önce dene” ön plana çıkıyor. Bu ürün değiştirme veya iade gibi konularına da olumlu etki yapacaktır. Eğitim kurumları, okullar ve üniversiteler Artırılmış Gerçeklikte önemli bir büyümeye hazırlanıyor.

İşletmeler, teknik sorunların yanı sıra güçlendirme, montaj, ve üretim hatlarının onarımı gibi görevlerde; izleme, tanımlama ve sorun çözme için Artırılmış Gerçeklik (AR) tabanlı uygulamaları kullanıyor. Bireylerin akıllı telefonlar, akıllı gözlükler ve diğer taşınabilir ve giyilebilir cihazlara yönelik artan tercihi, mobil AR teknolojisinin daha çok benimsenmesini sağlıyor. Bu nedenle şirketler, müşterilere özelleştirilmiş ve etkileşimli bir deneyim sunmak için AR teknolojisinin potansiyelini özellikle araştırıyorlar. Bireylerin akıllı telefonlar, akıllı gözlükler ve diğer taşınabilir ve giyilebilir cihazlara yönelik artan tercihi, sürükleyici deneyimler sağlamak için mobil AR teknolojisinin benimsenmesini sağlıyor. Bu nedenle şirketler, müşterilere özelleştirilmiş ve etkileşimli bir deneyim sunmak için AR teknolojisinin potansiyelini araştırıyorlar.

Grand View Research, Küresel Artırılmış Gerçeklik pazarını; Bileşen, Görüntü, Uygulama ve Bölge olmak üzere dört bölüme ayırdı:

·         Artırılmış Gerçeklik Bileşen: Donanım ve Yazılım. (Gelir: Milyon ABD Doları, 2016-2028)

·         Artırılmış Gerçeklik Görüntü: HMD&Smart Glass, HUD, Handheld Device. (Gelir: Milyon ABD Doları, 2016-2028)

·         Artırılmış Gerçeklik Uygulama: Uzay &Savunma, otomotiv, eğitim, E-ticaret&Perakende, Oyun&Eğlence, Sağlık hizmeti, Endüstri&İmalat vd. (Gelir: Milyon ABD Doları, 2016-2028)

·         Artırılmış Gerçeklik Bölgesel: Kuzey Amerika (ABD ve Kanada). Avrupa (Almanya ve Birleşik Krallık).

·         Asya Pasifik (Çin, Japonya, Hindistan, Güney Kore). Latin Amerika (Brezilya). Orta Doğu ve Afrika. (Gelir: Milyar ABD Doları, 2016-2028)

Sektörel bilgiler:

AR teknolojisinde devam eden gelişmeler ve teknolojinin tüketici uygulamalarında giderek daha fazla benimsenmesi, AR’ye olan ihtiyacı artırıyor. Sağlık sektörünün tahmin süresi boyunca en hızlı büyümeye tanık olması bekleniyor. AR’nin sağlık uygulamalarında artan şekilde benimsenmesi, pazarın büyümesini sağlaması bekleniyor. Dijital yapılan ürün ve mağaza lansmanları, sanal sergiler, ticari fuarlar ve çevrimiçi gibi AR tabanlı sanal etkinlikler ile pazarlama ve reklam alanlarında da AR teknolojisi benimsendi. İnşaat ve mimaride artırılmış gerçeklik kullanımına yönelik artan tercih, endüstrinin büyümesinde iyiye işaret ediyor. AR teknolojisi, potansiyel olarak iç mekan navigasyonunu da değiştirebilir. Örneğin, yazılım geliştirme şirketi MobiDev, kullanıcının istediği varış noktasına en uygun rotayı oluşturarak ve bunu bir mobil cihazda ARcore platformunu kullanarak iç mekan navigasyonunu uygulamaya geçirdi. AR teknolojisi, dış mekan navigasyonunda AR tabanlı sanal turların yardımıyla turistlerin uygun konaklama yeri aramalarına, ziyaret edecekleri yerleri seçmelerine yardımcı olabilir. Örneğin, Hubs Hotels by Premier Inn, müşterilerin otelin yakınındaki turistik yerler ve diğer faydalı ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak için odalarında bir şehir haritası oluşturdu. AR teknolojisinin seyahat ve turizm endüstrisinde artan şekilde benimsenmiş olması, artırılmış gerçeklik pazarını büyütmesini sağlaması bekleniyor. Otomotiv segmentinin tahmin süresi boyunca %45 üzerinde bir büyüme oranı sergilemesi bekleniyor. Birçok otomotiv şirketi, AR teknolojisini otomobillerine entegre ediyor ve müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmak için AR teknolojisinin yeteneklerinden yararlanıyor. Eğitim segmentinde, okullar ve üniversiteler tarafından tahmin edilen süre boyunca önemli bir büyümeye tanık olması bekleniyor. AR, Eğitimde, öğrencilere daha ayrıntılı, sürükleyici ve gerçek bir görünüm bilgisi sağlamak için kullanılabilir. 2D/3D modelleme, keşif tabanlı öğrenme, AR kitapları, AR oyunları ve AR-tabanlı beceri geliştirmeyi kullanarak öğrencilerin eğitim kavramlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olan AR, pazarın büyümesi için iyiye işarettir. COVID-19 pandemisinin ardından bazı eğitim kurumları kurslarını ve derslerini sanal etkinlik platformlarına kaydırırken önemli bir büyüme için hazırlanıyor. Çevrimiçi alışveriş için artan tüketici tercihine paralel olarak perakende ve e-ticaret endüstrisinde sanal platformlar popülerlik kazanmaktadır. AR teknolojisi, müşterilere özellikle “satın almadan önce dene” dijital deneyimi sunabilir ve perakendecilerin getiri oranlarını önemli ölçüde azaltmalarına yardımcı olabilir.

Bölgesel Bilgiler:

*Asya Pasifik bölgesel pazarının dönem boyunca en yüksek yıllık bileşik büyüme oranı kaydetmesi bekleniyor.

Kuzey Amerika, 2020’de artırılmış gerçeklik pazarına hakim oldu ve yaklaşık %35 oranında bir gelir payı oluşturdu. Almanya bir oyun merkezi olarak ortaya çıkıyor. Hindistan gelecek vaat eden bir bölgesel pazar. Hindistan’da, makinelerin çalıştırılması ve tıbbi prosedürlerin yürütülmesi için önemli ölçüde uygulamalı işgücüne dayanan imalat ve sağlık sektörlerinin, özellikle AR teknolojisini benimsemesi bekleniyor.

Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika bölgesel pazarlarının 2021’den 2028’e kadar önemli bir büyümeye tanık olması bekleniyor. Artan AR start-up’ları ve çok uluslu şirketler, artan harcanabilir gelir seviyeleri, AR’nin petrol ve gazda artan şekilde benimsenmesi sektörün bölgesel pazarların büyümesini yönlendirmesi bekleniyor. Suudi Arabistan, BAE, Brezilya ve Meksika, AR’nin benimsenme merkezleri olarak ortaya çıkıyor ve bu ülkelerin hükümetleri AR’nin potansiyelinden yararlanmaya güçlü bir vurgu yapıyor. Örneğin, BAE’de Sağlık Bakanlığı (MoHAP), AR, Sanal Gerçeklik (VR) ve Yapay Zeka (AI) platformlarına dayalı çeşitli sağlık hizmetleri sunmaktadır.

Artırılmış Gerçeklik piyasasının önemli oyuncuları; Google LLC; Microsoft; Samsung; Magic Leap, Inc.; Sony Corporation; Blippar Ltd.; Niantic, Inc.; Zappar Ltd.; Wikitude GmbH; Vuzix Corporation; Infinity Augmented Reality Ltd. olarak sıralanıyor.

Küresel artırılmış gerçeklik headset pazar büyüklüğü 2018’de 1,64 milyar ABD Doları değerindeydi. 2019’dan 2025’e kadar %73.8 yıllık bileşik büyüme oranı kaydetmesi bekleniyor. Sağlık Hizmetleri pazarındaki Küresel Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR), 2016 yılında 568,7 milyon ABD Doları değerindeydi ve %29.1 yıllık bileşik büyüme oranı bekleniyor. Küresel Oyun pazarı büyüklüğü 2016 yılında 97,80 milyar ABD Doları değerindeydi ve önümüzdeki sekiz yıl içinde kayda değer bir büyümeye tanık olabilir. Hem donanım hem de yazılımdaki teknolojik artış ve yeniliğin pazarı yönlendiren kilit faktörler olması bekleniyor.

AR ve 3D görselleştirme, tüketicilerin satın alma kararı vermeden önce ürünleri sanal olarak gerçek zamanlı olarak deneyimlemelerine olanak tanıyor. Artırılmış Gerçeklik (AR) alanında devam eden yenilikler, pazar büyümesini hızlandırıyor. İnsanlar, diğer amaçlarının yanı sıra alışveriş, eğitim ve sosyal medya etkileşimleri için AR destekli çevrimiçi platformları giderek daha fazla benimsiyor. Kullanıcıların herhangi bir uygulama indirmek zorunda kalmadan internet üzerinden doğrudan AR’ye erişmelerini sağlayan dijital bir teknoloji olan Web Sitesi Tabanlı AR’nin (WebAR) piyasaya sürülmesinin, pazar büyümesi için önemli fırsatlar yaratması bekleniyor.

Kaynaklar: www.grandviewresearch.com

www.prnewswire.com

Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.