Arnavutluk’taki Depremde Ölü Sayısı Artıyor

Arnavutluk’taki Depremde Ölü Sayısı Artıyor

ABONE OL
15:27 - 27/11/2019 15:27
Arnavutluk’taki Depremde Ölü Sayısı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Arnavutluk’ta dün gece sabaha karşı yaşanan 6,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı, 25’e yükseldi. Kurtarma çalışmaları halen sürerken yaralı sayısının da 600’ü aştığı belirtildi.

Depremden en çok etkilenen yer olan Dıraç şehrinde halk, geceyi çadırlarda, araçlarında, parklarda ve şehrin stadyumunda hazırlanan yerlerde geçirdi. 6,4 büyüklüğündeki depremin ardında büyüklüğü 5,4’ü bulan artçı sarsıntılar da devam ediyor.

Türkiye’den AFAD depremin ardından bölgeye yardımlar ulaştıran kurumlar arasında

Artçı sarsıntıların devam etmesi halkta endişe yaratmaya devam ediyor. Depremin ardından Arnavutluk hükümeti ulusal yas ilan etti ve ülkede bayraklar yarıya indirildi.

Öte yandan Yunanistan’ın Girit adası açıklarında da bu sabah yerel saatler 9 sularında bir deprem meydana geldi. Yunanistan Ulusal Gözlemevi Jeodinamik Enstitüsü, depremin büyüklüğünü 6,1 olarak açıkladı. Depremin dün yaşanan Arnavutluk depremiyle bir bağlantısının olmadığı belirtildi. Depremin ardından Girit adası ya da Yunanistan’dan ulaşan bir hasar ya da yıkım bilgisi olmadı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.