Arjantin’in El Turco’su öldü

Arjantin’in El Turco’su öldü

ABONE OL
09:57 - 15/02/2021 09:57
Arjantin’in El Turco’su öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Arjantin’in eski cumhurbaşkanı Carlos Menem öldü (1989-1999). Menem, 15 Aralık 2020’den beri Buenos Aires’teki Los Arcos Sanatoryumu’nda tedavi görüyordu.

90 yaşındaki Menem başlangıçta bir prostat muayenesi için Los Arcos sanatoryumuna götürüldü, burada bir idrar yolu enfeksiyonu teşhis edildi ve kalp problemleri olduğu tespit edildi. Böbrek yetmezliğinden dolayı komaya giren Menem dün vefat etti.

Osmanlı idaresi altındaki Orta Doğu’dan 1800’lü yılların sonlarında, yenidünyaya başlayan göç dalgasında bir hayalin peşine takılıp okyanus aşarak Arjantin’e yerleşen Suriye’li bir ailenin devamı olan Menem 1997 yılında Türkiye’ye yaptığı ziyaret Latin Amerika’da çok ses getirmişti.

Özelikle Menem’in Türkiye’de çeşitli yerleri gezmesi ve refakatçılarının yaptığı alışverişler Latin Amerika’da Türkiye’ye olan ilgiyi artırmıştı.

El Turco’nun çocukları da geldi

Dünyanın en büyük yelkenlileri arasında yer alan, Arjantin Deniz Kuvvetleri’ne bağlı, Albay Edgardo Campiantico komutasındaki okul gemisi Pragata A.R.A. Libertad İstanbul’a gelmiş ve Dolmabahçe rıhtımı önünde demirlemişti. Gemi demirledikten sonra Arjantin’in Ankara Büyükelçisi Jose Pedro Pico ve gemi komutanı Albay Campiantico, Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk koymuşlardı.

Arjantin’in Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, geminin, ‘El Turco’ olarak tanınan Arjantin Cumhurbaşkanı Carlos Menem’in Türkiye’yi, Cumhurbaşkanı Demirel’in de Arjantin’i ziyaretinden sonra gelişen ilişkiler nedeniyle İstanbul’a geldiğini söylemişlerdi. (Tourexpi)

Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.