“Arızalı Beyinler” kadına şiddeti işledi

“Arızalı Beyinler” kadına şiddeti işledi

ABONE OL
19:41 - 22/05/2023 19:41
“Arızalı Beyinler” kadına şiddeti işledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg 6. Tiyatro Köprüsü Festivali çerçevesinde Tiyatro Anatolia, Ahmet Çavunmirza yönetiminde ”Arızalı Beyinler”i oynadı.

Tiyatro Anatolia, Hamburg’daki 6. Tiyatro Köprüsü Festivaline “Arızalı Beyinler” oyunuyla katıldı.

Ali İlhan Sayın’ın yazdığı, Ahmet Çavunmirza yönettiği oyunun konusu kadına şiddet idi. Rolleri paylaşan Ahmet Çavunmirza, Hüsniye Karkın, Zeynep Sönmez, M. Şerif Özdoğan, Erkan Acer ve Mevlüt Aydın’ın yanı sıra Ali Akdemir (sunum), Ender Can (teknik), Murat Tosun, Murat Çağlar (sahne tasarımı) ve Volkan Arat’dan (fon sesi) oluşan ekip, oyunu Altonaer Strasse Okulu salonunda sahneledi.

“Kadına şiddete hayır”

Bu kadar önemli toplumsal bir konuyu basit bir gülmece kolayına kaçmadan ve bayağılaştırmadan, farkındalık yaratma çabasıyla oyunlaştıran yönetmen ve aynı zamanda usta oyuncu Ahmet Çavunmirza, büyük takdir topladı. İlk perdesinde erkek egemen toplumun kadınlara ön yargılı bakış açısının aktarıldığı oyunun ikinci perdesinde, bakış açısı değiştirilerek “ezen kadın, ezilen erkek” perspektifiyle adeta şiddet uygulayan erkeklere ayna tutuldu.

Oyun sonunda dünyada ve Türkiye’de kadına yönelik şiddete ilişkin rakamlar okunarak, şiddet kınandı. Tiyatro Anatolia Hamburg coşkuyla alkışlandı.

  1. Tiyatro Köprüsü Festivalinin kalan programı şöyle:

26.05.2023, Cuma, saat: 20:00. İzmir Halk Tiyatrosu: “Smyra” (Türkçe). Biletler: 13,00/10,00 Euro

Yer: Mut! Tiyatrosu, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

Yazan-Yöneten: Metehan Gözütok. Yapımcı: Orçun Masatçı. Oyuncular: Metehan Gözütok, Yağmur Bayar, Gülsüne Öktem, Berfin Yıldız, Doğa Ayalp, Gülnaz Büyükokutan, Mehmet Ali Özdaş, Nazlı Masatçı.İzmir’in masallarını dansa yükleyen oyun, insanın kendini arama yolculuğunda, İzmir’in güzel coğrafyasından ve çok kültürlü halk yapısından etkilenerek izleyicileri zaman yolculuğunu çıkaracak.

28.05.2023, Pazar, saat: 18:00. İstasyon Tiyatro İletişim “Şimdi Uçuşa Geçiyoruz” (Türkçe-Almanca). Biletler: 13,00/10,00 Euro

Yer: Mut! Tiyatrosu, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

Eser: Zeynep Kaçar. Yönetmen: Serap Sadak. Oyuncular: Aysun Siuda, Nazmiye Acar, Hakan Baysalman, Murat Büyükalp, Fatma Kurt, Gözde Kavak-Moskof, Burcu Özdirik, Olgay Sadak, Zeynep Çetin Schipper. Hamburg’un en köklü ve başarılı Türk tiyatro grubu izleyicileri masallar alemine götürüyor. Pamuk Prenses  sürekli zehirli elmayı ısırmaya devam eder. Uyuyan Güzel defalarca yüzyıllık uykusuna dalar. Külkedisi defalarca ayakkabısını kaybeder ve Kırmızı Başlıklı kızı hep kurt yer, avcı gelir kurtarır. Her şey tekdüze devam ederken,  masal dünyasındaki bir olay her şeyi altüst eder ve dört kahramanımız masal dünyasını terk etmeye ve “gerçek dünyaya” doğru yol almaya karar verir. Ardından Murat İnce & Nalband rock grubu konseriyle festivalin kapanış şöleni. Biletler: 13,00/10,00 Euro

Yer: Mut! Tiyatrosu, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

ha-ber.com/Kemal Doğan/Hamburg

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.