Arif Taşdelen Bavyera SPD Meclis Başkan yardımcılığına seçildi

Arif Taşdelen Bavyera SPD Meclis Başkan yardımcılığına seçildi

ABONE OL
01:12 - 22/05/2021 01:12
Arif Taşdelen Bavyera SPD Meclis Başkan yardımcılığına seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Taşdelen, daha evvel yapılan seçimlerde, Partinin Genel Sekreterliğine seçilmişti.

Bir müddet evvel Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD Bavyera teşkilatının dijital ortamda yapılan 72.Genel Kurulunda büyük bir oy çoğunluğu ile Parti sekreterliğine seçilen Milletvekili Arif Taşdelen (46) bu kez SPD Meclis Grup Başkan Vekilliğine seçildi. Meclis Başkanlığına ise, Florian Von Brunn getirildi. Arif Taşdelen seçilen 3 vekilden biri oldu. Seçimler, seçim dönemi başında ve ortasında yapılıyor. Horst Arnold 2018’den bu yana başkanlık yapmıştı ama Münihli Von Brunna karşı kaybetti.

YENİ GÖREV HEYECANLANDIRDI

Arif Taşdelen bilindiği gibi 2 dönemdir SPD Bavyera Milletvekili olarak görevini sürdürüyor. Taşdelen, yeni görevi için “Bu görev ve beraberinde sorumluluk getirdi ve beni çok heyecanlandırdı “dedi

Arif Taşdelen, yayınladığı bildiride, kendisine güvenenlere teşekkür etti.

ARİF TAŞDELEN KİMDİR

Arif Taşdelen, aile birleşimi kapsamında sekiz yaşında ailesiyle birlikte Türkiye’den babasının 1974’ten beri çalıştığı Bayreuth’a geldi. İşletme okulundan mezun olduktan sonra Bayreuth istihdam bürosunda istihdam teşviki konusunda uzman olarak eğitime başladı ve 1996’da Nürnberg istihdam bürosuna taşındı. 1999’dan 2000’e kadar St. Ingbert’deki yönetim okulunda kıdemli hizmet için ileri eğitimini tamamladı. Taşdelen, gümrükte yasadışı işçiliğe karşı mücadele etmek için çeşitli büroların yoğunlaşması ve bununla bağlantılı olarak iş piyasası teftişinin iş bulma kurumlarından alınmasının bir parçası olarak, 2004 yılında Federal Gümrük İdaresine geçti ve 2008 yılında burada memur olarak atandı. Taşdelen, 2004-2013 yılları arasında Nürnberg’deki ana gümrük idaresinde gümrük müfettişi olarak çalıştı. Taşdelen, eşi ve iki kızıyla Nürnberg’de yaşıyor.

 SİYASET HAYATI

Taşdelen, siyasi kariyerine Nürnberg’de SPD ile başladı. Partiye 1998’de katıldı. 2000 yılında Nürnberg-Mögeldorf yerel derneğinin başkanı oldu ve 2005-2013 yılları arasında Nürnberg belediye meclisinin üyesiydi. 2011’den beri BayernSPD eyalet kurulu üyesidir. 15 Eylül 2013 tarihinde Bavyera eyalet parlamentosunda Nürnberg-Kuzey seçim bölgesi için aday seçildi ve Türk kökenli ilk milletvekili oldu.

Taşdelen, Temmuz 2016- Haziran 2018 tarihleri ​​arasında, Bavyera eyalet parlamentosunun “Bavyera’da entegrasyonu aktif bir şekilde şekillendiren ve yönlendiren” çalışma komisyonunun başkanlığını yaptı. Komisyonun amacı, Bavyera’da başarılı bir entegrasyon politikası için kapsamlı bir konsept hazırlamaktı.

Ayrıca, 2016’dan beri Bavyera SPD’nin “Göç ve Çeşitlilik Çalışma Grubu” nun  başkanıdır. Bugüne kadar kamu hizmeti soruları komitesi üyesi ve SPD parlamento grubu kamu hizmeti, entegrasyon politikası ve gençlik politikası sözcüsüdür.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.