DOLAR

32,3412

0.17%
EURO

35,1988

0.01%
ALTIN(gr)

2.246,75

0,16%
BİST 100

8718.11

0,16%
AOSB Başkanı Ali Bahar: Kreşlere de destek verilmeli

AOSB Başkanı Ali Bahar: Kreşlere de destek verilmeli

ABONE OL
00:36 - 22/09/2020 00:36
AOSB Başkanı Ali Bahar: Kreşlere de destek verilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, okul öncesi eğitim sektörünün de 2 yıl ödemesiz-5 yıl vadeli krediler ile desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, koronavirüs salgınının okul öncesi eğitim sektöründe telafisi güç sorunlara neden olduğunu, yüzde 70’lere varan kayıplar yaşayan kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulübü işletmecilerinin de daha fazla dayanacak güçleri kalmadığını kaydetti.

Salgının sektördeki yıkıcı etkisinin en az 2 yıl daha süreceğini ve hiçbir işletmenin bu kadar uzun süre dayanacak gücünün bulunmadığını vurgulayan Bahar, şöyle devam etti.

‘’Çoğunlukla Antalya Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışanların çocuklarına hizmet veren Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Gündüz Bakımevi de pandemiden önemli ölçüde etkilendi. Pandemi ile birlikte çok sayıda kreş kapanma noktasına geldi, devren satılık kreş sayısında ciddi artışlar oldu. Okul öncesi eğitim kurumlarımızın pandemiye kurban gitmesine seyirci kalmamalıyız. Sektöre gereken desteğin sağlanması için elimizden geleni yapmalıyız.  Sektördeki KDV oranının yüzde 1 düşürülmesi olumlu bir gelişme ancak yetersiz kaldı. Okul öncesi eğitim kurumlarımızı pandemi sona erinceye kadar ayakta tutacak bir yol haritası oluşturulmalı ve her işletmeye kapasitesine göre destek sağlanmalıdır. Destek paketleri düşük faizli, en az 2 yıl ödemesiz ve 5 yıl vadeli olacak şekilde planlanmalıdır.’’

Bu 2 senelik süre boyunca da vergi ve pirim ödemelerinden muaf tutulup 5 seneye varan ödeme seçenekleri ile yapılandırılmalıdır. Aksi takdirde sektörün pandemiyi kayıpsız atlatması pek mümkün gözükmemektedir” dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.