DOLAR

32,5074

0.18%
EURO

34,8264

0.28%
ALTIN(gr)

2.489,48

1,12%
BİST 100

9547.84

1,12%
ANTBİRLİK  pamuk alım fiyatını 4,5 lira olarak açıkladı

ANTBİRLİK  pamuk alım fiyatını 4,5 lira olarak açıkladı

ABONE OL
20:14 - 24/09/2020 20:14
ANTBİRLİK  pamuk alım fiyatını 4,5 lira olarak açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Bölgede ‘Beyaz Altın’ olarak tanınan pamuk hasadına başlayan Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) alım fiyatını 4,5 lira olarak açıkladı.

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz yaptığı açıklamada, geçen yıl, 3.80 lira olan kütlü pamuk kilogram alım fiyatını 2020/2021 sezonu için 4,50 lira olarak belirlediklerini kaydetti.

Üreticin tarlasında pamuğu ANTBİRLİK’e ait iş makineleriyle hasat ettiklerini belirten Yavuz, şöyle devam etti.

‘’Kütlü pamuk alım sezonunu açtık. ANTBİRLİK lojistik filosuna ait pamuk toplama makineleriyle çiftçinin pamuğu seri bir şekilde hasat ediyoruz. Lifiyle tekstile, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlaması dolayısıyla stratejik ürün olan pamuk üretimi bu yıl geriledi. 2020/2021 pamuk sezonunda Antalya’da üretiminde yüzde 15 düşüş yaşanırken bu yıl 15 bin-18 bin ton arasında rekolte bekleniyor.’’

Pamuk alım sezonunu en az zayiatla kapatmayı hedeflediklerini ifade eden Mustafa Yavuz, şunları kaydetti.

‘’Pamuk hasat sezonu çiftçimize, üreticilerimize hayırlı olsun. Pamuk hasadına seri bir şekilde başladık. Amacımız en az zayiatla sezonu tamamlamak. Çiftçimize, tüm olanaklarımızı kullanarak en iyi fiyatı vermeye gayret gösterdik. İçinde bulunduğumuz pandemi gerçeği nedeniyle dünya piyasalarındaki olumsuzlukları da göz ardı etmemek gerek. Kurum olarak modern tarıma öncülük ediyoruz. Çiftçinin ekim/hasat dönemlerinde işlerini hızlandırmak için ciddi yatırımlar yaptık. Tarladan, tesislerimize kadar lojistik araçlarımızla hizmet ediyoruz, Çiftçimizin, toplama, taşıma, işçi gibi derdi yok. Çiftçimiz üretsin, biz toplar, taşır işler ve satarız.’’

ANTBİRLİK’in ürün alım çeşidinin arttığına dikkat çeken Yavuz, ‘’Çiftçimiz susam, yer fıstığı, silajlık mısır ve tropikal meyve ekimine de yöneldi. Böylelikle bölgemizde ürün yelpazesi genişliyor. Üretimin renklenmesi pamuk adına üzücü fakat tarım adına sevindirici. Biz de gelişen/değişen üretime yönelik plan ve çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.