ANTBİRLİK ile Serik Belediyesi arasında ‘arsa gaspı’ tartışması

ANTBİRLİK ile Serik Belediyesi arasında ‘arsa gaspı’ tartışması

ABONE OL
18:34 - 22/11/2020 18:34
ANTBİRLİK ile Serik Belediyesi arasında ‘arsa gaspı’ tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Serik Belediyesi’nin imar tadilatı gerekçesiyle Antalya Pamuk ve Narenciye tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne (ANTBİRLİK) ait 21 dönüm araziyi almak istemesi iki kurumu karşı karşıya getirdi.

Serik Belediyesi, ilçenin Cumalı mahallesinde kaldırım, oyun sahası ve park düzenlemesi amacıyla ANTBİRLİK’e ait 21 dönüm arazinin bir bölümünde imar planı tadilatı için Antalya Büyükşehir Belediye Meclisine önerge verdi.

Bunun üzerine Serik Belediyesi ile ANTBİRLİK arasında ‘’arazi gaspı’’ tartışması yaşanmaya başladı. ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, çiftçinin üreticinin hakkı olan 21 dönüm alanın Serik Belediyesi tarafından haksız ve hukuksuz şekilde alınmak istendiğini öne sürdü. Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

‘’Kimse, temsil ettiği kurumu, geçmişini yok sayarak ve kafasına göre (ben yaptım) diyerek yönetemez. Kimse, kimsenin hakkını gasp edemez. Kurumlar kalıcı, bizler gidiciyiz. Kişisel çıkarlarımız, hesaplarımız için tartışma yaparak bu kurumlarımızı yıpratmaya hakkımız da yok. Bugüne kadar kurumlarımızı yıpratmamak için susmayı tercih ettik. Biz haklıyız ve hakkımızı hukuki yollardan alacağımızdan eminiz.’’

Son yıllarda ciddi yatırımlar ve projelerle Türkiye’nin gündemine oturan ANTBİRLİK’in birilerinin çıkarları için eksik, yalan/yanlış ve kişisel hesaplar yapılarak yıpratılmasına izin vermek istemediklerini ifade eden Yavuz, şöyle devam etti.

‘’Antalya Büyükşehir Meclisinde 9 Kasım tarihinde çiftçimize ait Serik Cumalı mahallesindeki 2013 yılında imardan geçen parselimizle ilgili Serik Belediyesinin getirdiği önergenin gündem dışı kalmasıyla başlayan tartışmalar ANTBİRLİK olarak bizi derinden üzdü.  Antbirlik, 68 yıl önce çiftçilerin bir araya gelerek ortak çıkarları uğruna kurduğu bir kurum. Yıllarca da kurum olarak siyasetten uzak ülke ekonomisine, şehir sinerjisine ciddi katkılar sunmuş. Burada Antalyalı çiftçilerimizin hakkı var. Bu hakkı da kimseye yedirmem. Hakkımız ne ise, gerek kurum ve kuruluşlarımızı ikna ederek gerek yasal yollara başvurarak korurum. Serik Belediyesi bizim yerimizde imar planı tadilatı başlığı altında yeni bir düzenleme yapıyor.’’

Serik Belediyesi’nin imar planı tadilatı yapacağı öne sürülen 21 dönüm alanda ANTBİRLİK tarafından içinde AVM’nin de olacağı 15 katlı konut projesi başlatacağı öğrenildi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.