Antalya’da ücretsiz Özel Teknik Kolej

Antalya’da ücretsiz Özel Teknik Kolej

ABONE OL
08:54 - 21/01/2021 08:54
Antalya’da ücretsiz Özel Teknik Kolej
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından yaptırılan ve ücretsiz eğitim verecek Özel Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (Teknik Koleji) modernizasyon çalışmaları devam ediyor.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar’ı ziyaret eden Antalya Milli Eğitim İl Müdürü Hüseyin Er, MEB tarafından Antalya OSB yönetimine devredilen Teknik Meslek Lisesinin, Teknik Koleje dönüştürülen modernizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Er, Antalya OSB Teknik Koleji ile yerleşke içinde yer alan spor salonu, tırmanma duvarı ve halı sahayı da gezdi.

Ücretsiz Teknik Kolej

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, sanayicinin teknik eleman ihtiyacını da karşılayacak olan Teknik Koleji’n 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde açılacağını söyledi. Bahar, ‘’Teknik kolejimizde öğrencilerimize sunulacak yemek, servis gibi diğer tüm olanaklar ücretsiz olacaktır. Okulumuza ilk yıl 240, dört yıllık toplamda ise 960 öğrenci almayı planlıyoruz’’ dedi.

Meslek liselerinin, gençlerin iş hayatına daha erken ve kolay atılmasını sağlayan bir köprü olduğunu anlatan Ali Bahar, şöyle devam etti.

‘’İş bulamamaktan yakınan mezunlar ile kalifiye insanı bulamamaktan muzdarip sanayi sektörü arasındaki çıkmazın çözüm noktası meslek liseleridir. Bu düşüncelerle Bölgemizi bir eğitim kampüsüne dönüşüp firmalarımızın kalifiye eleman ihtiyacına sürdürülebilir çözümler sunmak, gençlerimizi işinin ehli zanaatkarlara dönüştürüp iş ve meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz.’’

Asgari ücretten en az yüzde 10 daha fazla alacaklar

Öğrencilerin hepsine staj olanağı sunulacağını, mezun olanlara OSB  firmalarında istihdam önceliği tanınacağını ve en düşük ücretin, asgari ücretten en az yüzde 10 daha fazla olması için sanayicilerimiz ile protokoller imzalayacaklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de , “Güzel bir amaçla yola çıkılan okulumuzun gerek ülke gerekse Antalya ekonomisine önemli bir istihdam sağlayacak olmanızdan büyük mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

Antalya OSB Teknik Koleji modernizasyon çalışmaları 21 milyon liraya mal olacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.