DOLAR

32,5593

0.02%
EURO

34,8865

-0.02%
ALTIN(gr)

2.431,34

0,06%
BİST 100

0,06%
Antalya’da Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı hazırlanacak

Antalya’da Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı hazırlanacak

ABONE OL
13:27 - 26/07/2020 13:27
Antalya’da Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı hazırlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Ekonomide 2 milyar dolarlık ticaret hacmi yaratmayı amaçlayan, enerji, ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri, entegre çözümlerin geliştirilmesi ve çoğaltılmasıyla Avrupa Kentsel Dönüşüm sürecini güçlendirmeyi hedefleyen MAtchUP Projesinde ‘Uygulayıcı’ kent Antalya’da çalıştay düzenlendi.

İspanya’nın Valencia ve Almanya’nın Dresden kenti ile birlikte ‘Uygulayıcı’ kent olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Avrupa Birliği Ufuk 2020 Akıllı Şehirler ve Topluluklar Programında yer alan MAtchUP projesinde Antalya Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı (SECAP) çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda ”Sera Gazı Envanterinin Hesaplanması Veri Kaynakları ve Yol Haritası yerel yönetimlerin iklim değişikliği çalışmaları ve sera gazı envanteri hesaplamaları hakkında bilgi verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, proje ile enerji verimliliğini geliştirip sürdürülebilir kılarak daha yaşanabilir kentsel ortamlar yaratılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Oostende (Belçika), Herliya (İsrail), Üsküp (Makedonya) ve Kerava (Finlandiya) kentlerinin izleyici olduğu projede enerji, ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri, entegre çözümlerin geliştirilmesi ve çoğaltılmasıyla Avrupa Kentsel Dönüşüm sürecinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Antalya Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı (SECAP)  çalıştayında projenin yol haritası hazırlanırken Antalya’nın 2020 hedeflerinin de yer aldığı Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nın (SEAP)  son durumu tartışıldı.

Türkiye’de ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Raporu’nu hazırlayan ilk belediye olan ve iklim değişikliği ile mücadeleyi sürdürülebilirlik politikası olarak benimseyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, taraf olduğu Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi (Covenant of Mayors) kriterlerine göre şehrin 2030 ve 2050 yıllarına kadar CO2 (karbodioksit) salınımını azaltmayı hedefledi.

2 milyar dolarlık ekonomi yaratacak

AB’nin finanse ettiği Matchup Projesi, yenilikçi ve yeni teknolojiler aracılığı ile yaşam kalitesini yükseltmeyi ve şehirleri dönüştürmeyi hedefliyor. 8 ülkeden 28 paydaş, vatandaşlar, yerel, ulusal ve Avrupalı aktörlerle birlikte toplumsal katılımı sağlamayı amaçlayan proje ile yaşanabilirlik ve refah için en ileri yeniliklerle akıllı şehirler geliştirmek için güçleri birleştirmeleri amaçlandı.

2 milyar dolarlık ekonomi yaratacak bilişim teknolojileri entegrasyonu, sürdürülebilir ulaşım, enerji verimliliğinin akıllı ve yenilikçi çözümlerine yönelik kentsel renevasyonun öncülüğünü yapacak Matchup Projesi ile yılda 4 bin tondan fazla karbon tasarrufu sağlanacak.

Enerji verimliliğini de yüzde 45’ten daha fazla artıracak proje ile tüketilen enerjinin yüzde 30’undan fazlasını yenilenebilinir kaynaklardan sağlanacak.

Proje izleyicisi şehirlerin benimseyebileceği ve aynısını yapabileceği bir model sunarak kentsel çevrelerini düzeltmek üzere vatandaş ihtiyaçlarını akıllı çözümlerle eşleştirecek.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.