Antalya’da sanayi-üniversite işbirliği ivme kazandı

Antalya’da sanayi-üniversite işbirliği ivme kazandı

ABONE OL
20:01 - 01/11/2020 20:01
Antalya’da sanayi-üniversite işbirliği ivme kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya’da sanayi-Üniversite işbirliğinin ivme kazandığını bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan,  Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ı ziyaret etti. Ziyarette ortaklaşa yapılacak yeni projeler ve akademisyenlerle sanayicilerin aynı çatı altında buluşturacak bir ekosistemin oluşturulması konuları ele alındı.

Antalya OSB’nin çevre ve doğa hassasiyetini anımsatan Ali Bahar, Akdeniz Üniversitesi ile enerji alanında çevreci ve katma değeri yüksek bir projenin ilk adımlarını attıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Özkan’ın göreve gelmesiyle üniversite-sanayi iş birliğinde gözle görülür bir ivmelenme yaşandığına dikkat çeken Bahar, şunları kaydetti.

‘’Üniversite ile sanayinin birbirine atacağı her adım Antalya ve ülkeye yarar sağlayacak. Bu ayrıca toplumsal refaha pozitif bir dokunuş olacaktır. Üniversitedeki akademik bilginin sanayiye aktarılması, burada ürüne dönüşmesi ve dünyaya ihraç edilir hale gelebilmesi için birbirimize koşar adım gitmemiz elzemdir. Antalya OSB olarak her alanda, tüm olanaklarımızı ile üniversitemiz nezdinde kentimizin ve milletimizin hizmetindeyiz.’’

Ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde sanayinin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bilimsel ve teknolojik potansiyelimizi harekete geçirmede ve üretime dönüştürmede sanayinin çok önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu üretimi gerçekleştirebilmesi için de bilgiye kolayca ulaşabilmesi gerekir. Bu da ancak güçlü bir üniversite-sanayi işbirliği ile mümkündür’’ dedi.

Üniversite sanayi iş birliği için her iki kurumun da istekli olmasının büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirten Rektör Özlenen Özkan, şunları kaydetti. ‘’Bu iş birliği çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi olarak sanayimizin öncelikli ihtiyacına yönelik alanlarda yaptığımız araştırmalarla bilgi üretecek ve bu üretilen bilgiyi çıktıya dönüştüreceğiz. Ayrıca eğitim-öğretim faaliyetlerimiz ile sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmiş olacağız. Üniversitemiz ve Antalya OSB arasındaki kuracağımız güçlü işbirliğinin hem üniversitemizin, hem sanayinin, hem de ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.