Antalya’da meraklılar için astronomi merkezi kurulacak

Antalya’da meraklılar için astronomi merkezi kurulacak

ABONE OL
22:51 - 10/03/2021 22:51
Antalya’da meraklılar için astronomi merkezi kurulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da başta çocuklar olmak üzere uzay meraklıları için astronomi merkezi kurulacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kandilli Rasathanesini kuran Antalyalı Gökbilimci Mehmet Fatin Gökmen anısına Dokuma Park içerisinde bulunan Antalya Bilim Merkezinde TÜBİTAK iş birliği ile astronomi merkezi kuracaklarını bildirdi.

Dokuma Fabrikası’nda 12 bin 500 metrekare alana kurulan Antalya Bilim Merkezi’nde yer alacak Astronomi atölyeleri ile astro market oluşturulacak bölümde uzay ve havacılık alanında eğitimde verileceğini anlatan Tütüncü şunları kaydetti.

‘’Türkiye’nin en nitelikli Ulusal Gözlem evi Antalya Bakırlıtepe bölgesinde bulunuyor. Bakırlıtepe Ulusal Gözlem Evi, TÜBİTAK’ın önemli yatırımlarından biridir. Bu çalışmamız TÜBİTAK ve Türkiye’nin en iyi gözlem evi ile yapılacak olması bakımından önemlidir. Gençler, çocuklar ve bilime meraklı yetişkinlerin uzay bilimleriyle aralarındaki ilişkiyi güçlendirmek bakımından önemlidir. Astronomi merkezi, havacılık ve uzay sahasında önemli bir adım olacak. Çünkü bu merkez, havacılığa ve uzağa ilgi duyan gençlerimize yeni düşünceler, yeni dünyalar sunacak. Onlar da kendilerine açılan bu kapıdan geçerek daha önemli bilimsel çalışmaları yapmak için kendilerinde enerji, heyecan bulacaklar.”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya ve Akdeniz bölgesinin ilk ve tek bilim merkezinde bir adet teleskop kurulacağını, buradan çocukların, gençlerin ve bilime meraklı, astronomiye, uzaya ve havacılığa ilgi duyan herkesin yararlanabileceğini söyledi.

Astronomi merkezi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açılacak.

Astronomi Merkezine adı verilecek astronom, meteorolog ve siyasetçi Mehmet Fatin Gökmen, 1877 yılında Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Gödene Bala köyünde doğdu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.