Antalya’da kamu hastaneleri bazı ameliyatları durdurdu

Antalya’da kamu hastaneleri bazı ameliyatları durdurdu

ABONE OL
14:56 - 12/12/2020 14:56
Antalya’da kamu hastaneleri bazı ameliyatları durdurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da covid-19 salgını nedeniyle yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 71’in üzerinde olması nedeniyle kamu hastanelerinin bazı ameliyatları durdurduğunu bildirdi.

Antalya Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda Antalya’da Covid-19 salgını durum değerlendirilmesi yapıldı.

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin burada yaptığı açıklamada, Antalya’da günlük yeni hasta sayısının bin 500 civarında, yoğun bakım doluluk oranlarının da yüzde 71’in üzerinde olduğunun belirtildiğini anımsattı. Prof. Dr. Şahin, ‘’Bu sayı yoğun bakımlar için tam doluluk anlamına gelmektedir. Kamu hastanelerinin çoğu elektif ameliyatlarını durdurdu. Yoğun bakım yatak sayılarını artırmaya çalışıyorlar. Ameliyathanelerin bir kısmı, acil servislerin bazı bölümleri yoğun bakım yatağına dönüştürülüyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta yaptığı, Antalya için vaka sayısının yüzde 100 arttığını yoğun bakım doluluk oranının da yüzde 71’in üzerinde olduğunu ve en riskli beş il arasında da Antalya’nın olduğunu açıkladığını anımsattı.

Haziran ayında ekonomik gerekçelerle başlatılan ‘normalleşme’ süreciyle birlikte, henüz salgının tam kontrol altına alınmadığını, kademeli olarak kısıtlılıkların kaldırılması ve sonuçlarının gözlenmesi gerektiğini ısrarla vurguladıklarını anlatan Prof. Dr. Şahin, şöyle devam etti.

‘’Turizmden gelecek gelir uğruna Antalya’nın kapısı turistlere kontrolsüz şekilde açıldı. Gelen milyonlarca insana yeterli test yapılmadı, turistlerin kontrolsüz ve hiçbir kurala uymadan kent içinde rahatça dolaşmalarına müsaade edildi. Turistler salgını sadece Antalya’ya da yaygınlaştırmakla kalmadı sağlıklı gelen birçok turist ülkesine virüs kapmış şekilde döndü.’’

Antalya’da kamu hastanelerinin çoğu elektif ameliyatlarını durdurduğunu ve yoğun bakım yatak sayılarını artırmaya çalıştığını anlatan Prof. Dr. Nursel Şahin, ‘’Ameliyathanelerin bir kısmı, acil servislerin bazı bölümleri yoğun bakım yatağına dönüştürülüyor. Zaman zaman acillerden servise, yoğun bakımlara hasta alınamadığı bekletildikleri, evlerinde klinikleri ağırlaşan hastaların hastanelere ulaşamadığı, kapasite dolulukları nedeniyle başka kentlere hasta nakledildiği ya da komşu illerden Antalya’ya hasta gönderildiği haberlerini alıyoruz’’ dedi.

Başından itibaren yönetilemeyen salgınının kontrolden çıktığını ifade eden Prof. Dr. Şahin,  Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı kabul edilmesini istedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.