Antalya ve Burdur Valileri pazarları denetledi

Antalya ve Burdur Valileri pazarları denetledi

ABONE OL
00:42 - 09/05/2021 00:42
Antalya ve Burdur Valileri pazarları denetledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Burdur Valisi Ali Arslantaş, tam kapanma sürecinde tartışmalara neden olan açık semt pazarlarını denetledi.

Vali Ersin Yazıcı, Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe ile Kepez ilçesi Kanal mahallesi Kapalı Salı Pazarındaki denetimlere katıldı. Vatandaşlara evlerine en yakın pazarı tercih etmeleri ve kurallara özen göstermeleri konusunda uyarılarda bulunan Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’ Tüm Türkiye’de pazarlarımız açıldı. Vatandaşlarımızda yaş sebze ve meyve ihtiyaçlarını buralardan temin ediyor. Denetimde pazarın her noktasını dolaştım. Genel olarak sakin bir pazar. Vatandaşlarımızın ve pazarcıların mesafeyle ilgili çok büyük bir sorunu yok. Tedbirlere ve kurallara uyulması bizi sevindirdi. Biz pazarlar kurulunca aşırı kalabalıklar oluşup aldığımız tedbirler ilgili sıkıntı yaşanmasın istiyorduk. Bu başarıldı.”

Satıcı ve vatandaşlarla konuşan Vali Yazıcı, ‘’Vatandaşlarımız tedbirlerden ve önlemlerden memnun. Pazarcılar da memnun. Satışlarda iyi görünüyor. Kurallara uyarak bu süreci hep birlikte atlatacağız. Her şeyin başı sağlık. Pazarlarımızı ve diğer işletmelerimizi pandemi kurallarına uygun olarak işlettiğimiz zaman vatandaşımızın da dikkatiyle koronavirüs illetinden hep birlkte kurtulacağız’’ dedi.

Vali Yazıcı’nın pazar denetimine Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya Esnaf Odaları Başkanı Adlıhan Dere ve Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkanı İsmail Öz de katıldı.

Burdur Valisi de denetimde

Burdur Valisi Ali Arslantaş da Uzay Çatı altında kurulan salı pazarını denetledi. Esnafla sohbet eden Vali Arslantaş, gerek mevsimsel etkiler dolayısıyla ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısa olması nedeniyle pazar esnafının elinde kalan tüm sebze ve meyvelerin satın alınması talimatını verdi.

Arslantaş, ‘’ İçinde bulunduğumuz pandemi sürecini, birlik beraberlik içerisinde el birliği ile üstesinden geleceğiz. Pazar esnafının satılmayıp elinde kalan ürünlerini satın alarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.