Antalya Valisi kardeş şehir Nürnberg’de

Antalya Valisi kardeş şehir Nürnberg’de

ABONE OL
21:16 - 15/10/2022 21:16
Antalya Valisi kardeş şehir Nürnberg’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazeteciler Cemiyetinde, Nürnberg ile Antalya arasında çeyrek asırlık dostluk rüzgarı

Antalya ile Nürnberg arasında Ekim 1997’de başlayan kardeş şehir ilişkilerinin 25’inci yıldönümünde karşılıklı ziyaretler yapılarak ilişkiler pekiştirildi.

Ekim ayı başında Antalya ziyareti yapan Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve beraberindeki heyetin ardından iki hafta geçmeden bu defa Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) başkanı İdris Taş ve üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Nürnberg’e geldi. 13 Ekim itibariyle altı gün sürecek Nürnberg ziyareti, Nürnberg Basın Kulübü’nün (Presseclub Nürnberg) iki şehrin basın cemiyetleri arasında 22 sene önce kurulan partnerlik programı kapsamında gerçekleşti.

ANTALYA VALİSİ ‚DE HEYETTE HAZIR BULUNDU

Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından oluşturulan Heyet’te, Antalya valisi Ersin Yazıcı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, eski Başkan Mevlüt Yeni ve beraberindeki heyet hazır bulundu

ANTALYA HEYETİNE ÜST DÜZEY KARŞILAMA

İlk günde Bavyera Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Herrmann tarafından ağırlanan kardeş şehir Antalya’dan gelen konuklar, ikinci günde de Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König tarafından tarihi belediye binası salonunda verilen bir resepsiyonla onore edildiler. Antalya’dan gelen heyet daha sonra Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’in davetlisi olarak akşam yemeğine katıldılar.

Nürnberg ziyaretinin üçüncü gününde Antalyalı gazeteciler Nürnberg Basın Kulübü’nün “Türk Akşamı” programına katılacak, beşinci günde de Alman üçüncü TV kanalı Bayerischer Rundfunk ve günlük çıkan yerel gazete Nürnberger Zeitung’u ziyaret ederek meslektaşlarıyla sohbet edecekler ve sonrasına Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD) ile buluşma gerçekleştirecek. Programın son gününde ise Mittelfranken Emniyet Müdürü Roman Fertinger ile öğle yemeğinde tanışma yemeğinde buluşulacak. Mittelfranken Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü ile de bir araya gelecek olan Antalyalı gazeteciler, Emniyet Müdürlüğünde “Gazetecilerin polis teşkilatı nezdinde hakları” başlığında sunumu izleyecekler.

ANTALYA’DA ALMANYA GÜNÜ, NÜRNBERG’DE NOEL PAZARİ KUTLAMASI

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Markus König’in Antalya’da 3 Ekim Almanya’nın birleşmesi gününe özel bir kutlamaya katılmasından sonra bu defa Antalya Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek’in de dünyanın sayılı Noel pazarı etkinlikleri arasında gösterilen “Nürnberger Christkindlesmarkt” etkinliğine katılacağı bildirildi. 25 Kasım ile 24 Aralık arasında düzenlenecek Nürnberg Noel Pazarı’nın açılışını bizzat Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek tarafından yapılması bekleniyor.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN/NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.