Antalya uluslararası bisiklet sporları merkezi olacak

Antalya uluslararası bisiklet sporları merkezi olacak

ABONE OL
19:00 - 09/11/2021 19:00
Antalya uluslararası bisiklet sporları merkezi olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Avrupa’da 45 milyar Euro ticaret hacmine ulaşan bisiklet sporundan daha fazla pay almak istiyor.

Pandemi sürecine rağmen en fazla turist arayan destinasyon sıralamasında dünyada 6’ncı sırada yer alan Antalya uluslararası bisiklet yarışlarıyla da alternatif turizm için arayış içinde. Avrupa’da 45 milyar Euro ticaret hacmine ulaşan bisiklet sporundan pay almak isteyen turizm sektörü Antalya’yı uluslararası bisiklet sporları merkezi haline getirecek.

Uluslararası Bisiklet Birliği ( International Cycling Union- UCI) tarafından düzenlenen ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından desteklenen UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Uluslararası Bisiklet Yarışması, 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek.

Dünya şampiyonasına katılabilmek için zorunlu ön etaplardan biri olan ve bu özelliği ile diğer yarışlardan ayrılan UCI Nirvana Gran Fondo Antalya, yerli ve yabancı 1500’den fazla amatör bisiklet sporcusunu ve kullanıcısını, Antalya’da profesyonel yarışma ortamında bir araya getirecek. 100 kilometrelik Uzun Parkur Yarışı’nı yüzde 20’lik dilimde bitirenler ise UCI Gran Fondo World Series Final yarışlarına katılma hakkı kazanacak.

UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Uluslararası Bisiklet Yarışması tanıtım toplantısı Kundu bölgesi Nirvana Cosmopolitan Hotels’da yapıldı.

Avrupa’da bisiklet sporu ticaret hacmi 45 milyar Euro

Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan, Antalya’nın kış sezonunda alternatif turizm hareketleriyle daha cazip hale getirilmesi için spora ve sporcuya yatırım yaptıklarını söyledi. Alşan, ‘’Nirvana Otelleri olarak alternatif turizm amaçlı ‘Bisiklet Dostu Otel Sertifasyonu’ almak için başvurduk. Antalya başta bisiklet olmak üzere spor turizminde de başkent olabilecek durumdadır’’ dedi.

UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Uluslararası Bisiklet Yarış Direktörü Ogün Çavuşbey de Avrupa’da bsiklet sporu ticaret hacminin 45 milyar Euro olduğunu ve Türkiye’nin bundan daha fazla pay alması gerektiğini belirtti.

Antalya’nın bisiklet sporu açısından çok farklı ve zengin bir destinasyon olduğunu ifade eden Çavuşbey, gelecek yıl Dünya Bisiklet Şampiyonasının Antalya’da yapılacağı müjdesini verdi.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise bisiklet turizmi için Antalya’nın çok önemli bir destinasyon olduğunu hem Türkiye hem de Antalya’nın doğl güzellerikleri ile tarihi eserlerinin tanıtımı açısından önemine vurgu yaptı. Yağcı, ‘’Antalya’da alternatif turizm için Bisiklet Dostu ve Doğa Dostu Otel Sertifikasyon Projesi başlatıyoruz. Çünkü dünyada turizm sektörünün buna evrildiğini öngörüyoruz. Turizmin Başkenti Antalya, bisiklet sporunun da başkenti olacak’’ dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Antalya’da yapılan her etkinliğin Antalya’ya çok yakıştığını söyledi. Belediye olarak turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla bisiklet sporunun yükseliş içinde olduğunu ifade eden Gürbüz, ‘’Antalya Büyükşehir olarak Bisiklet Dostu Şehirler Ağına üye olacağız. Orman içinde 42 kilometre yürüyüş ve bisiklet yolları ve rotası yarattık. Turizmin çeşitlendirilmesinde bisiklet sporunu önemsiyoruz’’ diye konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş Covid-19 salgını nedeniyle dünyada olduğu gibi Antalya’da da çok ciddi sorun yaşandığını kaydetti. 2021 yılı haziran ayından itibaren Türkiye’ye ve Antalya’ya turistlerin gelmeye başladığını belirten Ateş, şunları kaydetti.

‘’Yılsonunda turizmde 2019 yılı rakamları kadar olmasa da iyi bir sezon yaşandı diyebiliriz. Turizmin içinde olan herkes Kasım-Mart aylarında alternatif turizmin geliştirilmesini istiyor. Kasım-Mart-Nisan dönemi alternatif turizm açısından Antalya çok cazip bir bölge. Bisiklet sporunun alternatif turizmde ciddi yer almasını istiyoruz. Bisiklet spor turizmi çok ciddi kazanç sağlayacak bir sektör olacak.’’

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.