Antalya Şehir Hastanesi inşaat ihalesi yapıldı

Antalya Şehir Hastanesi inşaat ihalesi yapıldı

ABONE OL
23:15 - 28/09/2020 23:15
Antalya Şehir Hastanesi inşaat ihalesi yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya’nın Kepez ilçesinde yapılması planlanan Şehir Hastanesi İnşaat İhalesi’nin yapıldığı, ancak sürecin devam ettiği belirtildi.

Kepez İlçe Belediye Başkanı Hakan Tütünü yaptığı açıklamada, Kepez’in Antalya’nın sağlık üssü olacağını söyledi. Göçerler mahallesinde 372 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek Antalya Şehir Hastanesi için belediyenin yer tahsisinde bulunduğunu ifade eden Tütüncü şöyle devam etti.

‘’Bin yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi yapım ihalesi gerçekleşti. Tünelin ucundaki ışık göründü. Antalya’nın sağlık üssü olan Kepez, çok önemli bir sağlık yatırımı daha kazanmış oluyor. Arsa tahsisi yaparak ve sağlık tesisi alanlarının mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözerek ilçeye dev sağlık yatırımlarının gelmesini sağladık.’’

İhale değerlendirme sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Hakan Tütüncü, şöyle devam etti.

‘’Pandemide şehir hastanelerinin önemi anlaşıldı. Hükümetimizin en önemli icraatlarından biri de şehirlere kurulan devasa şehir hastaneleridir. Esasında şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu pandemi süresince çok daha iyi anladık. Zaman zaman bu hastaneler çok büyük, gerekli mi, gibi yorumlar yapıldı. Ancak pandemi süresince iyi ki devletimiz bu hastaneleri yapmış ve vatandaşlarımız da böylelikle buralardan güzel bir sağlık hizmeti almış, gerçeğini gördük. Antalya Şehir Hastanesi inşaatı için ikinci ihale yapıldı.’’

İhale değerlendirme sürecinin devam ettiğini anımsatan Tütüncü, ‘’Değerlendirme süreci devam eden ihalenin kesinleşmesinden sonra yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak.  Göçerler’de, Antalya manzarasına hakim bir arazide güzel ve modern bir sağlık tesisi yükselmiş olacak. Belediye olarak şehir hastanesinin çevre yollarını açtık. Hastanenin etrafındaki alternatif ulaşım akslarını oluşturuyoruz. Şehir hastanesi, Kepez ilçesine ciddi bir değer kazandıracak. Şehir hastanesi, ilçelerinden ve çevre illerden hasta kabul etmesi bakımından ilimize farklı bir hareketlilik getirecek bir yatırım olacak’’ dedi.

Şehir hastanesinde neler olacak

Kepez’de inşa edilecek Şehir Hastanesi’nde 400 Yataklı Genel Hastane, 100 Yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 Yataklı Onkoloji Hastanesi, 200 Yataklı Psikiyatri Hastanesi, 50 Yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yer alacak.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.