DOLAR

32,3459

0.23%
EURO

35,0536

-0.25%
ALTIN(gr)

2.276,49

-0,03%
BİST 100

8984

-0,03%
Antalya OSB’de üniversite-sanayi iş birliği artacak

Antalya OSB’de üniversite-sanayi iş birliği artacak

ABONE OL
14:21 - 30/08/2020 14:21
Antalya OSB’de üniversite-sanayi iş birliği artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayici-üniversite işbirliğinin daha da artırılacak.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Gizli, Yiğit Budak, Antalya OSB Denetleme Kurulu Üyesi ve OSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasapoğlu ve OSB Bölge Müdürü İlhan Metin ile birlikte yeni atanan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret etti. Görüşmede, yeni dönemde üniversite-sanayi iş birliğini artıracak yeni projelerin temeli de atıldı.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Akdeniz Üniversitesi’nin, Antalya OSB Teknopark’ın kurucu ortağı olduğunu anımsatarak, bölgenin üniversite ile olan bağının daha da güçlenmesi ve ortaklaşa yapılacak projelerin artması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Üniversiteyi, Antalya OSB’nin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini anlatan Bahar, şunları kaydetti.

‘’Bilim ve teknolojideki baş döndürücü gelişmeler, üretimde dönüşümü zorunlu kılmaktadır. Bölgemiz firmalarının bu dönüşüme seyirci kalmamaları ve dünyaya entegre olabilmeleri için kurduğumuz Teknopark’ta, Akdeniz Üniversitesi’nin bizlerle güç birliği yapması hem Antalya hem de sanayi sektörü için çok önemli bir kazanımdır. Eğitimden Ar-Ge çalışmalarına, öğrencilerin doğru yerlerde staj görüp istihdam edilmesine, akademik bilginin sanayi ile buluşup katma değere dönüştürülmesine kadar kentimiz ve ülkemiz için yaratabileceğimiz çok sayıda fayda bulunmaktadır. Yeni dönemde, ürettiğimiz toplam faydanın artacağına ve üniversite-sanayi iş birliğinin hedeflediğimiz noktaya geleceğine inancımız tamdır.’’

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da bir eğitim ve bilim kurumu için üretilen bilginin, yapılan araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin üretime, teknolojiye dönüşmesi son derece önemli olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Özkan, ‘’Bizim akademik bilgi birikimimizi ve OSB’nin iş imkânlarını, ortak bir paydada birleştirerek bölgemize maksimum katkı sunmayı hedefliyor ve öğrencilerin mesleki anlamda gelişmelerine ve geleceğine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Antalya’nın iki önemli paydaşı olarak iş birliğimiz güçlenerek devam edecek’’ dedi.

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.