Antalya OSB’de elektrik tüketiminde tüm zamanların rekoru kırıldı

Antalya OSB’de elektrik tüketiminde tüm zamanların rekoru kırıldı

ABONE OL
23:04 - 25/01/2021 23:04
Antalya OSB’de elektrik tüketiminde tüm zamanların rekoru kırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) elektrik tüketiminde tüm zamanların rekoru kırıldığı belirtildi.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, pandemi sürecinde OSB sanayicilerinin 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15 artış ile 486 milyon kWh elektrik tüketimi gerçekleştiğini ve tüm zamanların tüketim rekoru kırıldığını bildirdi.

Türkiye’de COVİD-19 vakasının tespit edildiği mart ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18’lik bir artış yakalandığını anımsatan Bahar, kısıtlamaların başlamasıyla elektrik tüketiminde, dolayısıyla da üretimde düşüşler yaşandığına dikkat çekti.

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla hem elektrik hem de üretimde artışlar olduğunu ifade eden Bahar, Antalya’nın her koşulda ülkenin hizmetinde olduğunu belirtti. Bahar, şunları kaydetti.

‘’Pandemi nedeniyle turizmde büyük kayıplar yaşadık. Ancak Antalya o kadar mucizevi bir şehir ki turizm sektörü düşüşe geçtiğinde tarım ve sanayi sektörleri devreye girerek kent ve ülke ekonomisine artı destek sağladı. Pandemi gibi olağanüstü bir dönemde, tüm zorluklara rağmen üreterek, ekonominin çarklarının dönmesini sağlayan tüm sanayicilerimize, büyük bir özveri ile çalışan, alın teri döken tüm emekçi kardeşlerime, tüm çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

Elektrik tüketiminde artış olmasına rağmen turizm ve ev dışı tüketim sektörü gibi pandemiden direk etkilenen sektörlere üretim yapan firmaların kayıplar yaşadığını vurgulayan Bahar, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’2021 yılı 2020’den çok daha iyi olacak. 2020 yılı erteleme 2021 yılı ise telafi yılı olacak. Şimdi kolları sıvama zamanı. 2021 yılına itinayla bakılması gerekiyor. 2021’de hataya hiç yer yok. Zaman kaybetmeden turizm, tarım, sanayi ve ticaret planlamaları yapılması gerekiyor. Bütün sorunlar 2021’e ertelendi ama 2022’ye ertelemek gibi bir lüksümüz yok. Gerekli önlemleri alma konusunda 2020’deki başarıyı devam ettirebilirsek 2021 büyük umut vadediyor.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.