ANTALYA OSB, itfaiyesini güçlendiriyor

ANTALYA OSB, itfaiyesini güçlendiriyor

ABONE OL
23:57 - 19/09/2020 23:57
ANTALYA OSB, itfaiyesini güçlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/ANTALYA

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB)  olası yangınlara müdahale etmek amacıyla itfaiye teşkilatını Türkiye’nin en güçlü ve son teknoloji ile donatarak yangın güvenliğini artırdı.

AOSB Yönetim Kurulu bölgede olası yangınlara hızlı müdahale etmek ve söndürmek amacıyla Türkiye’nin en güçlü ve son teknoloji ile donatılmış itfaiye aracını satın aldı. Özel tasarlanan ve uzaktan kontrol edilebilen itfaiye aracı dakikada 11 ton su atma kapasitesine sahip.

Aracın üzerine 20 metre uzunluğa sahip bir teleskobik bom yerleştirilen ve bom ucuna entegre edilen 1 adet normal ve 1 adet termal kamera ile yangının şiddetinin ve merkezinin dışarıdan tespit edilmesine olanak sağlayacak. Alevlerin en yoğun olduğu bölgenin tespit edilmesinden sonra, bom ucundaki kırıcı uç ile binada delik açılarak su veya köpüğün yangının merkezine iletilmesi gerçekleştirilecek.  Yangın sırasında tüm bu tehlikeli işlemler uzaktan kumanda ile yapılacağı için itfaiyecilerin can güvenliği de artmış olacak.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, bölgenin yangın güvenliğini üst seviyeye çıkarmak için ilk olarak ikinci bir itfaiye müfreze binası inşa ettiklerini, Ocak ayında hizmet alınan yeni nöbet noktası ile en uzak fabrikaya olan intikal sürelerinin yüzde 50 oranında kısaldığını söyledi. Bahar, şunları kaydetti.

‘’Dakikada 11 ton su atma kapasitesine sahip pompa, uzun bir Ar-Ge çalışması sonucu, Antalya OSB için özel olarak üretildi. Araç 20 metre yükseklikten 90 metre uzağa etkili bir şekilde su atabiliyor. Uzaktan kumada ile kontrol edilen teleskobik bom ucunda, biri normal, diğeri termal olmak üzere iki kamera mevcut. Bu kameralar sayesinde duvarların ardını görüp yangının merkezini ve şiddetini dışarıdan, hiç kimsenin canını tehlikeye atmadan tespit edebileceğiz. Araç ile insan faktörünü aradan çıkarıp hem itfaiyecilerimizi koruyacak hem de yangının merkezine müdahale edebileceğiz.’’

Bahar, gelecek günlerde AOSB sınırları içerisinde bulunan 5 adet hızlı dolum istasyonunun da sayıları artırılarak yangın güvenliğini en üst seviyeye çıkaracaklarını bildirdi. Ali Bahar, ‘’Bölgemiz ve tesislerimiz, doğası gereği yangın riskinin büyük olduğu yerlerdir ve maalesef geçmişte bazı acı tecrübeler yaşanmıştır. Tekrarlanmaması için öncelikle yangın önleyici tedbirlere harfiyen uymak, olası bir yangında anında da en etkin şekilde müdahalede bulunmak asli görevlerimizdir. Bu bilinçle fabrikalarımızı ve çalışanlarımızı bu tür felaketlerden korumak için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz’’ dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.