Antalya OSB Başkanı Ali Bahar: KÇÖ uzatılırsa gücümüze güç katar

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar: KÇÖ uzatılırsa gücümüze güç katar

ABONE OL
22:27 - 23/02/2021 22:27
Antalya OSB Başkanı Ali Bahar: KÇÖ uzatılırsa gücümüze güç katar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalyalı sanayiciler Kısa Çalışma Ödeneğinin (KÇÖ) Haziran ayı sonuna kadar uzatılmasını istiyor.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Kovid-19’un ekonomi ve istihdama olan olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla geçen yıldan bu yana işletmelere sağlanan Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin, istihdamın korunmasında çok önemli bir rol oynadığını belirtti.

KÇÖ’nin 31 Mart tarihinde sona ereceğinin açıklandığını ifade eden Bahar, bunun erken ve özellikle de turizm bölgeleri ile küçük ve orta ölçekli işletmeler açısından riskli bir karar olduğunu kaydetti.

Daha önce yapılan sosyal düzenleme ile Cumhurbaşkanına KÇÖ destek süresini 30 Haziran 2021’e kadar uzatma yetkisi verildiğini anımsatan Bahar, ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kendisine tanınan bu yetkiyi kullanması yönündeki talebimizi dile getiriyoruz’’ dedi.

1 Mart itibariyle uygulanacak yerinde karar dönemi ile normalleşmenin kademeli olarak başlayacağını ifade eden Bahar, şöyle devam etti.

‘’Normalleşmenin seyrini salgının seyri belirleyecektir. Dolayısıyla kısıtlamaların hangi illerde kaldırılacağı ya da kaldırılan kısıtlamaların ne kadar süreceği belirsizdir. Salgına karşı mücadelenin lokale indirgendiği bir dönemde Antalya ve diğer turizm bölgelerini, turizm işletmelerini, tedarikçileri, sanayicileri ve esnaf ile birlikte geneli kapsayan bir uygulama, yeni sorunları beraberinde getirebilir. KÇÖ gibi çok önemli bir destekten mahrum kalan işletmeler, çok daha zor günler geçirecektir.”

KÇÖ’nin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Ali Bahar, şunları kaydetti.

“Devletimiz, normalleşmenin ilk adımlarının atılacağı Mart ayı boyunca, işletmelere KÇÖ desteğini sürdürmeye devam edecek, bu çözüm odaklı ve oldukça iyi niyetli bir yaklaşımdır. Ancak öyle sektörler ve işletmeler var ki aylardır kapıları kapalıdır. Özellikle turizm ve turizm tedarikçisi sektörler ile yeme-içme sektörünün 1 aylık süre zarfında eski performanslarını yakalayabilmesi mümkün değildir. KÇÖ kaldırılıp, işten çıkarma yasağının sürdürülmesi halinde, işletme sahiplerinin omuzlarına ekstra bir yük daha binecektir. İşten çıkarma yasağının kaldırılması halinde ise istihdamda çok büyük kayıplar yaşanabilir. Mevcut dengenin korunması için Kısa Çalışma Ödeneğinin 30 Haziran’a kadar sürmesi gereklidir.”

Gücümüze güç katar

Pandeminin ilk döneminde Antalya’nın tüm dünyaya turizm dersi verdiğini anımsatan Bahar, sözlerini şöyle tamamladı.

“Antalya olarak bizler, tüm gücümüzle üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bütün hazırlıklarımız tamam, geçen yıldan çok daha iyi bir turizm sezonu geçireceğimize eminiz. Başta aşılama ve KÇÖ olmak üzere, özellikle turizm bölgelerindeki işletmelere sağlanan desteklerin 30 Haziran’a kadar sürdürülmesi ülkemizin ve milletimizin menfaati olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın KÇÖ 30 Haziran 2021’e kadar uzatma yetkisini kullanarak, Mart ayı ile başlayacak normalleşme sürecinde de devletimizin güçlü elini işletmelerimizin üzerinde tutması, gücümüze güç katacaktır.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.