Antalya-Nürnberg kardeşliği kutlanacak

Antalya-Nürnberg kardeşliği kutlanacak

ABONE OL
11:17 - 19/09/2022 11:17
Antalya-Nürnberg kardeşliği kutlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1997 yılında Antalya Cam Piramit’te dönemin Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ludwig Scholz ile dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı tarafından imzalanan Nürnberg-Antalya kardeş şehir ilişkisinin 25’inci yılı kapsamında Nürnberg’den 11 kişilik bir heyet Antalya’ya gidecek.

‘Kardeşlik’in 25’inci yılı Antalya’da kutlanacak

 

‘Kardeşlik’in 25’inci yılı Antalya’da kutlanacak

 

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİNE KATILACAKLAR

Nürnberg heyeti, üç gün boyunca, ilk önce 25’inci yıl fotoğraf sergisini gezecek, ardından Alman sanatçıların keman gösterisi yapılacak. 25’inci yıl için 25 ağaç dikilecek. 3 Ekim Almanya birlik günü kutlanacak. Altın Portakal Film Festivali takip edilecek. Öğrenci değişimi görüşülecek. Engelliler ziyaret edilecek.

 

‘Kardeşlik’in 25’inci yılı Antalya’da kutlanacak

 

KARDEŞLİK NE GETİRDİ?

Antalya-Nürnberg kardeşliği sadece birbirine farklı bir açı kazandırmayıp, aynı zamanda sanat ve farklı alanlara da odaklanan bir ortaklık geliştirdi. Kültür, spor ve gençlik alışverişi değil, aynı zamanda tramvay gibi ulaşım konularında da açık alışveriş sağlandı. Nürnberg Belediyesi, Antalya’ya iki tramvay hediye etti.

İKİ BAŞKAN İLK KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEKLER

Geçen Mart ayında, önce Nürnberg heyeti Antalya’ya gidecekti. Ancak, Ukrayna-Rusya savaşı çıktığı için Antalya’ya gidilemedi. Bu kez, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Nürnberg’de fotoğraf sergisinde hazır bulunacaktı. Talihsizlikler neticesinde Muhittin Böcek ayağını kırdığı için Nürnberg’e gidemedi. Hal böyle olunca, her iki başkan nihayet, bu kez Antalya’da bire bir görüşebilecekler.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.