Antalya iş dünyası deniz ve ormanı temizledi

Antalya iş dünyası deniz ve ormanı temizledi

ABONE OL
16:48 - 19/09/2021 16:48
Antalya iş dünyası deniz ve ormanı temizledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya iş dünyası ve STK temsilcileri Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili ile Düzlerçamı ormanında temizlik gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 18 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Düzlerçamı Ormanı Bölgesi’nde düzenlediği orman temizleme etkinliğine ATSO Davut Çetin, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, çok sayıda meslek odası, STK ve SİAD Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğe katılan İş dünyası temsilcileri, orman işçileri ve vatandaşlar Düzlerçamı ormanlık alanı içerisinde ve yol kenarındaki çöpleri topladı. Orman alanında toplanan çöpler arasında tüplü televizyon ve traktör lastiği gibi çöpler dikkat çekti.

ATSO Başkanı Davut Çetin yaptığı açıklamada, farkındalık yaratmak için Dünya Temizlik Günü etkinliği düzenlediklerini belirtti. Çetin, şunları kaydetti.

‘’Doğa ve çevre konusu artık tüm dünyanın gündeminde. İklim değişikliklerinin, doğal afetlerin ve insan kaynaklı felaketlerin her gün yaşandığı ve doğaya verdiği zararı en aza indirmek için artık çevremize çok daha fazla özen göstermeliyiz. Düzlerçamı Ormanlık alanda ve yol kenarlarına atılmış cam şişeler ve cam kırıkları, orman alanının içerisinde bırakılmış içki şişeleri, plastik atıklar yer aldı. Televizyon ve traktör lastik atığı ile karşılaştık. Bunlar doğada binlerce yılda kaybolmayan atıklar. Bu atıkların camlarından güneş ışıklarının etkisiyle yangınlar çıkıp ormanlarımızı yok ediyor. Manavgat’ta başlayan yangınlardan sonra artık aynı felaketleri yaşanmamalıyız. Bu felaketler bizlere ders olmalı. Bugünden başlayan bu farkındalığı her gün devam ettirelim.’’

Ormanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin evidir

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici de ATSO Başkanı Davut Çetin ile birlikte farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Dikici, şöyle konuştu.

‘’Ormanlarımız doğamızın nefes aldığı akciğerleridir. Bizler hem karayollarının kenarında hem de piknik alanlarında bir türlü temizliği sağlayamıyoruz. Ormanlık alanlara gelen her vatandaşımız buraya kendisinden sonra gelecek insanları da düşünerek hareket etmeli. Ormanlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin evidir. Evlerimize nasıl bakıyorsak, nasıl temiz tutuyorsak ormanlarımıza da aynı şekilde özen göstermeliyiz. Bir kez daha aynı felaketleri yaşamamak için lütfen duyarlı ve dikkatli olalım. Unutmayalım ki ormanlar tüm vatandaşlarımızın ve Cumhuriyetimizin ormanları…’’

Konyaaltı’nda deniz ve sahil de temizlendi

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şubesi ile Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi iş birliği ile iş dünyası temsilcilerinin de katılımıyla Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı kıyılarında ve deniz içinde de temizlik yapıldı. Buradaki etkinliğe de DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Antalya Liman Başkanı Mustafa Yılmaz, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONSİAD) Başkanı İlhami Kaplan ile çok sayıda gönüllü katıldı.

Ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, sektör olarak denizleri temiz tutmak en öncelikli görevleri olduğunu belirterek, ‘’Çünkü ekmeğimizi biz denizden çıkartıyoruz. Üyelerimizin yüzde 90’ı denizden ekmeğini kazanıyor. Konyaaltı sahili dünyanın en güzel sahillerinden biridir. Denizlerimizi temiz tutmak zorundayız. Antalya olarak 640 kilometre sahilimiz var. Antalya turizmine denizimizin büyük katkısı var. Sahillerimizi tertemiz tutmalıyız ki, turizme daha fazla katkı sağlamış olalım’’ dedi.

Deniz Temiz Derneği /TURMEPA Antalya Şubesi Başkanı İzzet Ünlü ise pandemi döneminde uzak kaldıkları kıyılara, denizlere tekrar kavuştuklarını kaydetti. Ünlü, şöyle konuştu.

‘’Antalya’da DTO ile birlikte deniz dibi ve kıyı temizliği yapıyoruz. Amacımız duyarlılık oluşturmak. Kıyı ve dip temizliği yaparak vatandaşlarımızın çözüm ortağını sağlamak. Buradan çıkan atıkları ayrıştırarak, tartarak, istifleyip genel merkezimize bilgi veriyoruz. Bir rapor yaparak kirliliğe dikkat çekmek istiyoruz.’’

Antalya Liman Başkanı Mustafa Yılmaz da amaçlarının denizlere sahip çıkarak gelecek nesillere de temiz bir deniz bırakmak olduğunu ifade ederek, ‘’ Aslında kirletmemeyi öğretmeliyiz. Eğer kirletmezsek temizlik yapma ihtiyacı da duymayız. Bu bilinci de küçük yaşlarda başlıyor eğitim. İnşallah gelecek nesillerde de bu eğitimleri alarak çevremizi ve denizimizi temiz tutarak bu şekilde kullanmayı sağlayabiliriz” dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.