Antalya, en güvenli şehirler arasında yer alıyor

Antalya, en güvenli şehirler arasında yer alıyor

ABONE OL
23:24 - 12/08/2020 23:24
Antalya, en güvenli şehirler arasında yer alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bölgede turizmde hareketlenmemelerin başladığını belirterek, ”Turizm, Antalya’nın hücrelerine kadar işlemiş” dedi.

Balıkesir’den Antalya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı, turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Antalya’da turizm sektörünün hareketlenmeye başladığını belirten Vali Yazıcı, Antalya’nın bir turizm şehri olduğunu görerek ve dinleyerek teyit ettiğini söyledi. Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

”Şunu itiraf etmeliyim ki şehirde ki herkesin turizme bu kadar bağlı olduğunu tahmin etmiyordum. Çok ilgisiz görünen işletmelerin bile turizmi hücrelerine kadar hissettiklerini gördüm. Turizm Antalya’nın hücrelerine kadar işlemiş. Alınan önlemler ile süreç daha iyiye doğru gidiyor.”

Rusya’nın 10 Ağustos’ta uçuş yasağını kaldırmasıyla turizmin hareketlendiğine dikkat çeken Ersin Yazıcı, şöyle devam etti.

”12 Ağustos’ta Antalya’ya 17 bin 571 turist havalimanından giriş yaptı. 11 Ağustos’ta ise Rusya’dan 22 bin misafir geldi. Havayoluyla gelen günlük yabancı misafir sayısı 34 bin 996’ya ulaştı. Almanlar da gelecek ve turizm sektöründeki hareketlilik her sektörü harekete geçirecek. Dünyadaki sayılı güvenli turizm şehirlerinden biriyiz. Antalya’da yoğun bakımda 9′ hasta var. 5′ de entübe hastamız bulunuyor. Yoğun bakımda ki hasta sayımız benim için bir kriter. Vefat sayısında ise 20 civarında. Şehri tehlikeye sokacak bir sayıda değiliz. Nüfusa orantıya göre Antalya, en iyi ve güvenli şehirler arasında yer almaktadır. Dünyada ki sayılı güvenli şehirlerden ve en güzel hizmeti veren turizm şehirlerinden biriyiz.”

Günlük Test Sayısını 15 Bine Çıkartacağız

Yurt dışından Türkiye’ye gelen yabancı misafirler için test işlemlerinin arttırıldığına dikkat çeken Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

”Yabancılardan ve şehrimize hava yolu ve kara yolu ile gelen ziyaretçilerden 48 saat öncesinden test isteniyor. Bu sistemler havaalanında kuruldu. Giden yolcuya bu test bilgisini veriyoruz. 24 bin kişiye test yapıldı. Test yoğunluğu yaşanmaması için özel hastanelerimiz ile yaptığımız görüşmelerde günlük sayımızı 15 bine çıkartmayı hedefledik. Elimizde yeterimizce KİT’imiz de var. Havaalanında testi yapmaya devam edeceğiz ama biz otellere de süprüntü alma imkânı veriyoruz. Otellerin kendi bünyelerinde izole ve karantina odaları oluşturma zorunluluğu var. Otellerde izole edilmiş alanlar hazırlandı. Eğer vakanın klinik anlamda hastanede yatması gerekiyorsa onları da hastanemize tedavisi için takibe alacağız.”

İşletmelerin pandemi kurallarına büyük bir hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Vali Yazıcı, ”Başta Kaleiçi olmak üzere yoğun denetimlerimiz de devam ediyor. Özellikle pandemi kurallarının uyulması konusunda hassasiyetimiz var. Son on gündür her yeri denetledik. Dünyaya da çağrıda bulunuyorum. Antalya güvenli ve önlemlerini almış bir şehir. Okullar ve düğünler yakın takip altında” dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.