Antalya ‘dönüşüm’e odaklandı

Antalya ‘dönüşüm’e odaklandı

ABONE OL
21:13 - 09/01/2021 21:13
Antalya ‘dönüşüm’e odaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemi sürecinde yerli ve yabancı yeni kurulan firmalarla birlikte 50 bin üyeye yaklaşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 2021 yılında ‘dönüşüm’e odaklandı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Dünya Gazetesi Bölge Temsilcisi Duygu Şahin Durmaz’a yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde faaliyetlerini ve 2021 yılı beklentilerini değerlendirdi.

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılına rağmen yoğun bir faaliyet dönemini geride bıraktıklarını anlatan Çetin, çalışmalarının önemli bir kısmını dijital platformlara taşıdıklarını söyledi.

Yeni açılan firmalarla birlikte ATSO’nun üyesinin 50 bine yaklaştığını belirten Çetin, şöyle devam etti.

‘’Pandemi döneminde dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren ATSO’nun online hizmetleri büyük ilgi gördü. Yeni uluslararası işbirlikleri ve sanal heyet organizasyonları ile ATSO ihracat kümeleri dünyanın dört bir yanında yeni pazarlara ulaştılar, ticari istihbarat desteği ile dış ticaretlerini güvenle gerçekleştirdiler.’’

Dijital dönüşüm

Pandeminin hem sosyal yaşamı hem de Antalya ekonomisini son derece olumsuz etkilediğine dikkat çeken Çetin, şunları kaydetti.

‘’Pandemi ile mücadele sürecinde etkin rol alan ATSO, üyelerimizin sorunlarının giderilmesi, taleplerinin karşılanması, istihdamın korunması noktasında da özel sektör ile kamu arasında güçlü bir köprü oldu. Pandemi döneminde dijital dönüşüm çalışmalarına hız verdik. 2020 yılında toplam 23 bin 536 online belge sayısına ulaştık. e-ATSO çalışmalarımızın meyvelerini üyemize uzaktan hizmet alma imkânı sunarak toplamaya başladık.”

Dönüşümü birlikte yöneteceğiz

Pandeminin de etkisi ile insanları sağlıktan ekonomiye her anlamda endişelendiren, üzen, yoran zor bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, şöyle devam etti.

‘’Şimdi umutla önümüze bakıyoruz. 2021 yılında odaklandığımız ana konu dönüşüm olacak. Bu dönüşümü Antalya’nın tüm paydaşlarıyla birlikte yönetelim istiyoruz. Pandemi süreci her alanda dijital dönüşümü hızlandırdı. Antalya dönüşümde Türkiye’ye örnek olacak bir başarı hikayesine imza atma potansiyeline sahip. ATSO, 2021 yılında ekonomiden ekolojiye her alanda dönüşümü yöneten, gelişen, zenginleşen bir Antalya hedefiyle çalışmaya devam edecektir.’’

ATSO’nun 2020 yılında sunduğu birçok hizmeti de online platformlara taşıdıklarına dikkat çeken Başkan Davut Çetin, şöyle devam etti.

‘’İhracatçımız dijital platformların da desteğiyle yeni pazarlara açıldı. Türkiye’nin tüm Odalarına örnek gösterilen İhracat Kümesi çalışmalarımızı dijital platformlara taşıdık. Kurduğumuz yeni işbirliği ağlarının da katkısı ile ihracatçılarımızı hedef pazarlardaki muhataplarıyla online platformlarda bir araya getirdik. Üyelerimiz dış ticaret istihbarat hizmetlerimizin de desteğiyle güvenle ihracat ve ithalat yapabildiler. Avrupa İşletmeler Ağı, ATSO Dış Ticaret Kulübü gibi alanlarda 8 farklı etkinlik düzenledik. Katılan üyelerimizi Latin Amerika’dan Finlandiya’ya farklı coğrafyalardan sektör temsilcileri ile buluşturduk.’’

Pandemide 24’ü online toplam 60 eğitim düzenlediklerini ve bu eğitimlere 2 bin 794 kişinin katıldığını anlatan Davut Çetin, ATSO MESEM’de 21 yeterlilik sınavında ise 340 kişiye uluslararası geçerliliği olan belge verdiklerini sözlerine ekledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.