Antalya Büyükşehir’den besicilere 12 milyon liralık destek

Antalya Büyükşehir’den besicilere 12 milyon liralık destek

ABONE OL
09:35 - 27/01/2021 09:35
Antalya Büyükşehir’den besicilere 12 milyon liralık destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma projesi kapsamında geçen yıl besicilere 12 milyon lira destek sağladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Yerelden ve kırsaldan kalkınma hedefiyle dar gelirli vatandaşların ucuz et ihtiyacını karşılamak amacıyla çeşitli ilçelerde ‘Halk Et’ mağazaları açtıklarını söyledi.

Kesimlik hayvan ihtiyacını Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı, Serik ve Manavgat ilçelerindeki yerel besicilerden karşıladıklarını belirten Böcek, 2020 yılında 400’den fazla besiciden aldıkları bin 966 adet büyükbaş, 3 bin 122 adet küçükbaş alım ve kesimi için 12 milyon lira ödediklerini kaydetti. Muhittin Böcek, şöyle devam etti.

‘’Halkımıza uygun fiyatlı ve sağlıklı et sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz, üreticiden halka bir köprü vazifesi gören Halk Et Projemiz her geçen büyüyor. Halkımızı uygun fiyatlı etle buluştururken, Halk Et’te satışa sunduğumuz etleri yerel besicilerimizden temin ederek, onlara önemli bir destek de oluyoruz. İçerisinde veteriner ve gıda mühendisinin de bulunduğu 5 kişilik komisyon tarafından Antalyalı üreticilerden aldığımız hayvanları uzman veterinerler kontrolünde kesilip, işlenerek Antalyalı tüketiciye sunuyoruz. Bu proje ile hem vatandaşımızı hem besicimizi destekliyoruz.’’

Türkiye’ye Örnek Mobil Halk Et Satış Mağazası

Kepez, Manavgat, Alanya ve Serik ilçelerinde Halk Et satış mağazalarının yanında daha çok vatandaşa ulaşmak amacıyla Mobil Halk Et Satış Tırı’nı hizmete sunduklarını anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, ‘’Türkiye’ye örnek olacak bir proje ile Mobil Halt Satış Tırı ilçelere giderek vatandaşın sağlıklı ve ucuz et ihtiyacını karşılıyor’’ dedi.

Halk Et Satış Mağazalarında 400 tondan fazla et satışı yapıldığını ve buralardan 150 binden fazla vatandaşın yararlandığını ifade eden Başkan Böcek, besicilere verdikleri desteğin 2021 yılında daha da artacağını bildirdi.

Yerelden kalkınma projesinin bir ayağının da dar gelirli ailelerin çocuklarına süt ihtiyacını karşılayan ‘Halk Süt’ olduğuna dikkat çeken Böcek, 2 Temmuz 2020’de başlayan projede 224 bin litre süt dağıtıldığını söyledi. Böcek, sütlerin Antalyalı besicileri desteklemek amacıyla Antalya İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’nden alındığını sözlerine ekledi.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.