Antalya Büyükşehir Belediyesi çatısına GES kuracak

Antalya Büyükşehir Belediyesi çatısına GES kuracak

ABONE OL
22:06 - 23/11/2020 22:06
Antalya Büyükşehir Belediyesi çatısına GES kuracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmet binası çatısına Güneş Enerji Santralı kurarak kendi enerjisini kendisi üretecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Antalya ve Türkiye’de akıllı şehirlerin artırılmasını hedefleyen MAtchUp Projesi kapsamında yürütülen çalışmayla Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Antalya Ulaşım A.Ş binası çatılarına Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak.

Sisteme entegre ‘Enerji Depolama Sistemi’ ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediye olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi.

‘’Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği konusunda Türkiye’nin ulusal vizyonunu takip ederek, kalkınma politikalarıyla iklim değişikliği politikalarını entegre etmeyi sürdürüyor. Enerji verimliliğini yaygınlaştırarak temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttıran Antalya Büyükşehir Belediyesi, Belediye Hizmet Binası ve Antalya Ulaşım A.Ş. Binasının çatılarına güneş enerji santralleri kuruyor.’’

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla yerel yönetim olarak Avrupa’da öne çıkan şehirlerarasında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 5 milyon lira yatırım ile 260 kWp/249 kWe Üretim, 250 kWh Depolama, 81,25 kWp/80 kWe Üretim, 150kWh Depolama Sistemli Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri Kurulumu İşi” ihalesi gerçekleştirildi.

İhaleyi alan firma, teklif ve dosyaların incelenmesinin ardından belirlenecek ve önümüzdeki günlerde çatı tipi güneş enerji santrallerinin kurulumuna başlayacak.

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara aktif katılım sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, düşük karbon yoğunluğu ile vatandaşlarına yüksek yaşam kalitesi sunabilen şehirler arasına girmeyi hedefliyor.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.