Antalya aşılamada turizm çalışanlarına öncelik istiyor

Antalya aşılamada turizm çalışanlarına öncelik istiyor

ABONE OL
15:04 - 07/02/2021 15:04
Antalya aşılamada turizm çalışanlarına öncelik istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya iş dünyası yeni sezon başlamadan önce aşılamada turizm çalışanlarına öncelik verilmesini istedi.

Batı Akdeniz Sanayi ve  İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, pandemi koşullarının başta sağlık olmak üzere bölge ekonomisine büyük zarar vermesinin iş dünyasını üzdüğünü ve gelecek için kaygılandırdığını belirtti.

Antalya olarak en büyük kaybın turizm sektöründe yaşandığını ifade eden Erdoğan şunları kaydetti.

‘’2019 yılında turizm endüstrisinin yakalamış olduğu başarı ülkemiz ekonomisi adına çok kıymetlidir. Türkiye genelinde 45 milyon yabancı turist ağırlayarak 34,5 milyar dolar elde eden sektör pandemi nedeniyle bu günlerin çok gerisinde kalmıştır. Geliş sayıları yüzde 70 azalırken, gelir kaybı ise 65 seviyesinde olmuştur. Elde ettiği gelirin 90’ı ülkemizde kalarak ülkemiz cari işlemler dengesine büyük katkı sunan bu sektör bugün maalesef zor durumdadır.’’

BAKSİFED olarak, bölge ekonomisinin en büyük sektörü turizmin 2021 yılından başlayarak toparlanma sürecine girmesi en büyük dilekleri olduğunu anlatan Abdullah Erdoğan şunları kaydetti.

‘’Bu iyileşmenin sağlanabilmesi adına alınacak tedbirlerin ivedi ve gerçekçi olması gerekmektedir. Bu şiarla talebimiz, turizm sektörü çalışanlarına aşı takviminde öncelik verilmesidir. Böylece Güvenli Turizm Sertifikası ile kazanmış olduğumuz uluslararası güveni, bu sefer turizm çalışanlarına aşılamada öncelik vererek hem pekiştirmiş hem de bu alanda özellikle Avrupa’daki rakip destinasyonların bir adım önüne geçmiş olacağız.’’

ERKEN REZERVASYONLAR İYİ GİDİYOR

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da sektör olarak bir an önce aşılama uygulamalarını beklediklerini söyledi.

Pandemi sürecinde ülke turizm tesislerinin ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ aldığı için rakip ülkelerin bir adım önde olduğunu ifade eden Atmaca, ‘’Zaten 30 odalı tesisler Güvenli Turizm Sertifikası almak zorunda. Ülkemiz  turizm açısından Güvenli Turizm Sertifikası nedeniyle rakiplerimizden öndeyiz. Aşılamada da turizm çalışanlarına öncelik verilirse sezona büyük moral ve motivasyonla başlarız’’ dedi.

Ülkay Atmaca, aşılamada sektöre öncelik verilmesinin aynı zamanda ülke tanıtımı açısından da çok önemli olduğuna dikkat çekti. Atmaca, şunları kaydetti.

‘’Şu anda erken rezervasyonlarda durum iyi gidiyor. Aşılamada turizm çalışanlarına öncelik verilmesi,  normalleşmeyle birlikte uçuşların serbest bırakılması halinde Avrupa’da tanıtımda da bir adım önde olacağız. ‘’

Aşılamada Antalya ve turizm öncelikli olmalı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ise pandeminin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisinin devam ettiğini söyledi. Aşılamada Antalya’nın ve bazı sektörlerin öncelikli olması gerektiğini vurgulayan Çetin, şöyle konuştu.

‘’Turizm bizim açımızdan kuşkusuz önceliklidir, ama aslında toplu mekanda, kalabalık çalışma ortamları olan bütün işyerlerinde aşı gereklidir. Turizm sezonu gelmeden tüm turizm çalışanları aşılanmalıdır. Turizmde taşıma yapandan, hediyelik eşya satanına, tekstil mağazasında satış yapandan, birebir turistle ilişkili olan bütün kesimlerin tamamının aşılaması gerekiyor. Ülkeye net döviz girdisi sağlayan turizm sektörünün ayağa kalkabilmesi için, Antalya olarak Covid19’un belini kırdığımızı Nisan sonuna kadar ilan etmemiz gerekiyor.”

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.