Antalya 4.etap raylı sistem projesi ön çalışması tamamlandı

Antalya 4.etap raylı sistem projesi ön çalışması tamamlandı

ABONE OL
22:57 - 14/02/2021 22:57
Antalya 4.etap raylı sistem projesi ön çalışması tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da turizm bölgesi Kundu ile Konyaaltı liman arasında yapılması planlanan ve 120 milyon dolar bedelli 4. Etap Raylı Ulaşım projesinin ön çalışması tamamlandığı ve yakın zamanda da ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre Varsak-Müze arasında 23 kilometrelik 3. Etap raylı ulaşım projesi tüm hızıyla devam ediyor. Bu güzergahta raylar döşenerek birbirine bağlanırken tünellerde teller çekildi, Otogar Kavşağı altında 1’nci ve 3’ncü etapları birleştiren tünellerde ray ve makas montajları da tamamlandı.

Yaklaşık 600 milyon lira bedelli Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesinde ilgili şirkete 11 milyon Euro’luk ilk ödeme de geçen ay sonu yapıldı. 2029 yılına kadar projeyi gerçekleştiren şirkete 6 aylık dönemlerde ödeme yapılacak.

  1. Etap 120 milyon dolar

Öte yandan Konyaaltı ilçesi Antalya Limanı ile Lara- Kundu turizm bölgesini birbirine bağlayacak 23 kilometrelik 4. Etap Raylı Ulaşım Projesi ön çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına getirildi.  Yaklaşık 120 milyon dolar olacak uygulama projesinin önümüzdeki günlerde ihale tarihi belirlenecek.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.