Antalya 2022 turizm sezonundan çok umutlu

Antalya 2022 turizm sezonundan çok umutlu

ABONE OL
08:57 - 25/11/2021 08:57
Antalya 2022 turizm sezonundan çok umutlu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 2021 sezonunu geçen yıla göre oldukça iyi kapatan Antalya’nın 2022 sezonundan oldukça umutlu olduklarını bildirdi.

Antalya Valisi Ersin İnce düzenlediği basın toplantısında gazetecilere, kentteki Covid-19 aşılamasındaki son durum, hastanelerdeki doluluk oranı ve Manavgat yangınında evleri zarar gören vatandaşların konut mağduriyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Antalya ekonomisinin tarım ve turizme bağlı olduğunu ifade eden Vali Yazıcı , yaz döneminde başlayan turizmde hareketliliğin devam ettiğini söyledi. Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Şükürler olsun sezondan mutluyuz ve memnunuz. Geçen yıl sezonu 3 milyon 364 binle kapatırken bugünleri, şu anda (22 Kasım) itibariyle gelen yabancı turist sayımız 8 milyon 858 bin 041 oldu. Gelecek yılın daha iyi olacağını değerlendiriyorum. 2022’den çok daha büyük umutlarımız var. Bu artışta Turizm Bakanlığının pandemi döneminde devreye soktuğu ‘güvenli turizm sertifikası’ önemli bir rol oynadı. Bu hizmeti güvenli sertifikasyona bağlayıp, geçen yıl güvenli bir hizmet sunduk. Semeresini de bu yıl aldık. En iyi ekimlerden birini yaşadık. Hemen hemen 2019 ekim ayını yakaladık. Kasım ayı da çok iyi gidiyor. Bunlar pandemi devam ederken oluyor. Bizim pik yılımız 2019 ama bir önceki yıla göre, bir önceki yıl vermiş olduğumuz hizmetin kalitesini ve güvenirliği sayesinde 8 milyon 800 bini böyle yakaladık.’’

Şu an günlük girişlerin devam ettiğini ve günde 4-5 bin civarında yabancı misafirin geldiğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, ‘’Hafta sonraları 7-10 bin civarında turist girişi olabiliyor. Ekim ayında hafta sonu 77 binlik günlük giriş, hafta içi de düzenli olarak 40-50 bin arası günlük girişlerimiz oldu. Sektör memnun. 2022 yılı çok daha iyi olacak. Ben de ümitliyim, sektördeki herkes de ümitli.”

Pandemi ve aşılama çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’ Antalya kötü bir durumda değil. Bu kadar yoğunluk yerli yabancı misafirimiz olmasına rağmen oranlar ve doluluk itibariyle, yönetilebilir durumdayız. Kentte birinci doz 90.7, ikinci doz aşı 78.6 oranında. İkinci dozu yukarı çıkarmayı hedefliyoruz. Bizi bu illetten uzak tutacak tek şey aşı gözüküyor. İhtiyaç olunan sağlık hizmetini sunma noktasında, şükürler olsun ki, Covid-19 başladığından bu yana Antalya’mız, özellikle yoğun bakım sunma noktasında bir sıkıntı yaşamadı. Yoğun bakım doluluk oranımız 22 Kasım itibariyle 60.8, bu hemen hemen en alt seviyedir. Türkiye’de genel illerde bu oranın altına hiç düşmez.

Covid-19 vaka sayılarında Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da bir artış söz konusu. Ama yönetilebilir durumda.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.