ANSİAD, UN Global Compact’a üye oldu

ANSİAD, UN Global Compact’a üye oldu

ABONE OL
00:00 - 11/02/2021 00:00
ANSİAD, UN Global Compact’a üye oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD), dünyanın en büyük sürdürülebilir inisiyatifi olan UN Global Compact’a üye oldu.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD), Covid-19 salgını nedeniyle dijital ortamda düzenlenen üye toplantısında, ANSİAD’ın 2002’den bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren, 160’ın üzerinde ülkede 9 bin 500 şirket ve 3 binin üzerinde şirket dışı üyesiyle dünyanın en büyük sürdürülebilir inisiyatifi olan UN Global Compact’a üye olduğunu söyledi.

ANSİAD’ın bu yıl yapacakları etkinliklerinin temasının çevre ve iklim değişikliği olacağını belirten Akıncı, şunları kaydetti.

‘’Daha yaşanabilir bir hayat ve için yaşanabilir bir dünya için kamuoyu oluşturmayı hedefledik. Dünyanın insan için olmadığını, dünya yoksa insanın da olmayacağı bilinciyle yaşanabilir bir çevreyi vurgulamak istedik. Bu anlamda da tüm yıla yayılan bir eylem planıyla ANSİAD olarak çalışacağız.”

UN Global Compact İle İşbirliği

UN Global Compact hakkında bilgi veren Akıncı, “UN Global Compact, sorumlu kurumsal vatandaşlık ve sürdürülebilir kurumlar kavramının Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlamak üzere geliştirdiği strateji ve yaklaşımlarla dünyada öncü ve örnek olmayı hedefleyen bir girişim. Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişiminin bir parçası olma fırsatıyla bu platformda yer aldık‘’ dedi.

Belirsizlik sürüyor

Pandeminin büyük bir şok etkisi yarattığını ifade eden Akın Akıncı şöyle devam etti.

“Aşı ümidimiz oldu ancak yine bir belirsizlik söz konusu. Bu dönem içinde kısa bir şoktan sonra Antalya OSB’deki sanayicilerimizin tekrar tüm güçleriyle sanayi çarklarını döndürmeye çalıştıklarına yakından tanığız.  Bu dönemde tarihe not düşmek gerekirse tarım ve sanayi sektörüne borçlu olduğumuzu göreceğiz.’’

Toplantıya konuşmacı katılan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar da Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan çalışmaların kurumlarla, şehirle ve sivil toplumla entegre yapıldığını vurguladı.

OSB’de modernize çalışmaları devam eden Teknik Koleji, Antalya’da gerçekleştirilecek Dünya Melek Yatırım Forumu Akdeniz Zirvesi ile Dış Ticaret İstihdam Merkezi ve Çatılara Özgürlük projesi ile diğer çalışmaları hakkında bilgi veren Bahar, şunları kaydetti.

“Her zaman şunu söylüyoruz, tekil projeler kişileri parlatır, entegre projeler şehre, ülkeye değer katar. Biz kentimize, ülkemize değer katan projeleri üstleniyoruz, bunun en güzel örneklerini ülkemize sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.