ANSİAD, Sanayi – Üniversite işbirliği

ANSİAD, Sanayi – Üniversite işbirliği

ABONE OL
09:26 - 22/09/2020 09:26
ANSİAD, Sanayi – Üniversite işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ile Antalya Bilim Üniversitesi (ABÜ) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, dünyadaki gelişme ve uygulamalara paralel olarak iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla Antalya Bilim Üniversitesi İşletme Bölümü lisans öğrencilerinin eğitimi kapsamında eğitim-öğretim programlarının güncellenmesi, gereklilik ve ihtiyaçların belirlenerek gelecek programlara yansıtılması ve öğrencilerin vizyon ve hazırlık düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla iş birliği anlaşması imzaladı.

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, anlaşmasının sanayi ve Antalya Bilim Üniversitesi iş birliği anlaşmasının hem sanayi hem de üniversite adına hayırlı olmasını diledi. Akıncı, şunları kaydetti.

‘’Lisans eğitimi alan İşletme Bölümü öğrencilerinin almış oldukları teorik bilgilere ilaveten yöneticilik becerilerinin artırılmasına yönelik bir çalışma. Buradaki hedefimiz bilim ve altyapı potansiyelinin, özel sektör tarafından talep edilen alanlarla araştırma çalışmalarına, projeler hazırlanarak üretime dönüştürülmesi. İş dünyası ve üniversite iş birliği her alanda devam edecek.’’

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de iş dünyası ve üniversite iş birliğini önemsediklerini belirterek, ‘’Antalya Bilim Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencilerinin eğitimleri ile sanayinin beklentilerinin uyumlaştırılması adına protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

İşbirliği Protokolü imza törenine ANSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Özbek, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Necdet Alkandemir ve Yönetim Kurulu Toplantı Yönetmeni Sarper Dermut ile Antalya Bilim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, İİSBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Turunç ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Sani Mert de katıldı.

Öte yandan ANSİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, yeni göreve atanan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret ederek başarılar diledi.

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.