DOLAR

32,3757

0.16%
EURO

34,9923

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,19

0,22%
BİST 100

9132.97

0,22%
“Ankapark Vergi Nasıl Havaya Atılır Diye Anlatılmalı”

“Ankapark Vergi Nasıl Havaya Atılır Diye Anlatılmalı”

ABONE OL
22:59 - 24/07/2022 22:59
“Ankapark Vergi Nasıl Havaya Atılır Diye Anlatılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte incelediği Ankapark için “Bir kere bu iş iktisatta, şehircilikte, mühendislikte, belediyecilikte okutulmalı. O okullarda okutulmalı bir şey nasıl çarçur edilir ve bir inatlaşma uğruna milletin, Ankaralıların vergisi nasıl havaya atılır?” tepkisini gösterdi.

İyi Parti Lideri Akşener, parti kurmaylarıyla birlikte yargı mücadelesi sonucunda 18 Temmuz itibariyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin devralabildiği ve bu süreçte ilgili özel şirket tarafından adeta çürümeye terk edilmiş olan Ankapark alanını yerinde inceledi.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine hukuken de tartışmalı adımlar sonrasında AKP’li Melih Gökçek döneminde hayata geçirilen Ankapark’ın “israf projesi” olduğunu vurgulayan Akşener, halkın vergileriyle Ankapark’a yapılan harcamalarda çok ciddi yoksuzlukların yapılmış olduğunu ifade etti. Akşener, “İnanılmayacak derecede nasıl bir iş bilmezliğin olduğunu gördüm. Şimdi bu iş bilmezlik de diyemiyorsunuz. Çünkü göz göre göre 14 milyar lira, 801 milyon dolar nasıl gömülür ve nasıl hiçbir sonuç alınmaz? Bilim yok burada, akıl yok burada. Çok ciddi şekilde şu cepten alıp, bu cebe koyma var. Hem büyük bir israf hem de muhtemelen ortaya çıkacak bir yolsuzluk var. Böyle bir israfın neticesi olarak Ankaralılar’ın ve Türkiye’de vergi veren her bir vatandaşın nasıl bir sistemle ütüldüğünü gördük” diye konuştu.

“Niye böyle bir dinazor merakı vardır?”

Ankapark’a yapılan harcamayla mesela yükseköğrenimdeki tüm öğrenciler açısından sadece faizini değil tüm borçları silme adımı atılabileceğini belirten Akşener, yine Emelilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gibi Türkiye’nin sorunları çözmek için para harcanabilecekken Ankapark’ta ısrar edilmesini eleştirdi.

Akşener, “Bu arada en şaşırdığım şey; niye böyle bir dinazor merakı vardır? Onu anlayamadım. Yorum var mı? Bilemiyorum. Bu kadar dinozor takıntısı. Sonuç itibarıyla burada Ankaralı’nın istediğinin olması lazım. Fakat gerçekten çok üzüldüm” görüşünü aktardı. Bu noktada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, AKP’li Gökçek’i kast ederek, “Geçmişine gitmek lazım efendim” yanıtını verdi.

CHP’li Yavaş, Gökçek’in kendisini hedef aldığı son açıklamalara karşı ise Kontrole gitmesini öneriyorum. Ruh sağlığından gerçekten endişe ediyorum. Attığı tweetlere ve sözlerine bakarsanız… Tedavi olursa ancak o zaman muhatap olurum” yorumunda bulundu. Yavaş, ayrıca Ankapark yerine yapılabilecekler konusunda, Meşhur Elon Musk’un elektrikli otomobil markası Tesla’nın maliyeti 1 milyar dolar” örneğini de verdi.

Gökçek ve Bakan Kurum ise Yavaş’ı hedef almıştı

AKP’li Gökçek ise, “Dinozor da dinozor… Benim zamanımda sağlamdı bunlar, şimdi görüyorum parçalamışlar” derken, Ankaralılarca kendisine bu tema park projesi için oy verildiğini söyledi. Gökçek, Yavaş’ı suçlayarak, “Buranın ne olacağını halka soracakmış. Halka nasıl soracak? Nasıl bir anket yapacak? Kendisi ne isterse o sonucu çıkaracak. Gerçek sonuçları açıklamayacak. Madem öyle ver burayı Çevre Bakanlığı’na bakalım ne olacak? Mansur Yavaş burayı yok etmek için elinden geleni yapacak. Yavaş’ın buna yetkisi yok. Halka soracağım, yıkarım diyor. Senin yetkin yok buna. Bu mülk 29 yıl sonra çalışır durumda Atatürk Orman Çiftliği’ne verilmek zorundadır. Kimin yetkisi var peki? Tek yetkili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’dir” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, Ankapark’ın çürüdüğünü gösteren görüntüleri paylaştığı için Yavaş’ı hedef alarak, “Kaderine terk edilen Ankapark’ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı, bu görüntüler de sizin hiç mi sorumluluğunuz yok? Yolunuza sürekli algı üreterek mi devam edeceksiniz? Oysa Ankaralı hemşerilerimiz sizden hizmet bekliyor, eser bekliyor, proje bekliyor… Sizin bu inatlaşmanızın faturasını Ankara’nın gençleri ödedi, çocukları ödedi, hala da ödüyorlar. Yazık değil mi? izden beklenen, Ankara’yı sosyal medyaya konu etmeniz, mahkum etmeniz değildir. Bunlar bırakın millet için hizmet üretmeyi, eser üretmeyi yapılmış bir eseri bile korumaktan acizler” dedi.

Bakan Kurum’un kendisine hedef almasına karşı CHP’li Yavaş ise, “Sn. Bakan, Ankapark’ın belediyemize devri sizin de bildiğinizi düşünüyorum ki, 3 yıl önce değil, mahkeme kararıyla 5 gün önce gerçekleşmiştir. Ankapark’ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, sizler de http://forms.ankara.bel.tr/ankapark üzerinden değerli fikirlerinizi iletebilirsiniz” yanıtını verdi.

VOA tarafından geçilen “Ankapark Vergi Nasıl Havaya Atılır Diye Anlatılmalı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ankapark Vergi Nasıl Havaya Atılır Diye Anlatılmalı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ankapark Vergi Nasıl Havaya Atılır Diye Anlatılmalı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.