Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın

Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın

ABONE OL
02:26 - 16/01/2020 02:26
Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1’i Türk vatandaşı 4 çalışanı gözaltına aldı. Mısır’ın Ankara’daki maslahatgüzarı, baskın nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine baskın düzenlendi. Ajansın paylaştığı bilgiye göre, baskını yapan Mısır polisi 1’i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların nereye götürüldüğünün bilinmediği söylenirken, ofise gelen polis ekiplerinin güvenlik kameralarını kapattığı ve internet bağlantısını kestiği öğrenildi.

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “Mısır makamlarından AA’nın gözaltına alınan ve biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” dedi.

Mısır’ın Ankara’daki maslahatgüzarı, AA Kahire ofisi çalışanlarının gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da baskını kınayarak, “Mısır makamlarının, Türk medyasına yönelik düşmanca uygulamalarını kınıyoruz. Türkiye’nin bölgede artan barışçıl etkinliği ve özellikle son günlerde Doğu Akdeniz ile Libya bağlamında elde ettiği kazanımlara karşılık olarak Mısır’ın darbeci yönetiminin, Anadolu Ajansı çalışanlarına yönelik düşmanca girişimi nasıl bir acziyet içinde olduklarının göstergesidir” diye konuştu.

ADALET BAKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, olaya ilişkin açıklamasında, “Mısır’da hukuksuz şekilde gözaltına alınan AA çalışanlarının serbest bırakılmasını bekliyor, bu pervasız girişimi kınıyorum” dedi.

AA GENEL MÜDÜRÜ’NE GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da AA Genel Müdürü Şenol Kazancı’yı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAHÇELİ: TÜRKİYE’YE ÇOK NET HAKARET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli baskını kınadığı açıklamasında “Bu mütecaviz ve münasebetsiz davranışın hiçbir hukuki ve insani temeli yoktur. Bölgesel iş birliği ve istikrar zeminin kurularak huzur ve barış dinamiklerinin tesis edilmeye çalışıldığı dönemde AA Kahire ofisine yapılan karanlık operasyon, Türkiye’ye çok net hakaret ve husumettir” dedi.

Bahçeli Twitter’dan yaptığı açıklamada “Komşu coğrafyalarda kalıcı ateşkes çabalarının ısrarla sürdüğü, Akdeniz’de yükselen tansiyonun sabırla yatıştırılmak istendiği bir süreçte; Libya’da Hafter’in, İdlib’te Esad’ın, Mısır’da Sisi’nin tehlikeli tutumları ve krize oynamaları sorumsuzluktur, şuursuzluktur” dedi.

GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Baskında gözaltına alınanların isimleri belli oldu. 

Dün akşam AA’nın Kahire bürosuna Mısır güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların AA Kahire Ofisi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Hilmi Balcı, Mısır vatandaşı Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) çalışanı Abdelselam Muhammed olduğu öğrenildi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.